Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 10-09-2010

Brand in appartement, door vermoedelijke kortsluiting TV

TILBURG: Vannacht is omstreeks 01.50 uur brand ontstaan in een appartement op de eerste verdieping van een flat aan de Hertensprong. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting bij de TV. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer schaalde op naar middelbrand. De bewoners van enkele omliggende appartementen werden uit voorzorg uit hun woning gehaald. naast de 26-jarige bewoner waar de brand was ontstaan, mochten ook twee buren vannacht niet meer terug hun huis in. Salvage werd gewaarschuwd om namens de verzekeringsmaatschappij de eerste maatregelen te nemen.

Attente buurtbewoner zet politie op spoor woninginbrekers

TILBURG: De politie heeft donderdagavond omstreeks 21.45 uur op de hoek van de Tafelbergstraat en de Verenigingstraat twee Tilburgers (beiden 17 jaar) aangehouden die vermoedelijk kort daarvoor hadden proberen in te breken in een woning aan het Oranje Vrijstaatplein.

Een tipgever meldde de politie gisteravond dat hij twee verdachte mannen had gezien. Een van hen klom over de schutting van een woning, terwijl de ander op de uitkijk bleef staan. Rechercheurs van het Veelplegersteam zijn direct ter plaatse gegaan. Ze zagen twee mannen lopen die voldeden aan het signalement. Een van hen had een breekijzer, een zaklamp en handschoenen bij zich. Bij de achterdeur van de woning waar zij gezien waren, werd recente braakschade aangetroffen. Hierop is het duo aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 10-09-2010 11:06 | © Regio Midden en West Brabant |