Gemeente Breda

Breda rondt pilot Inburgeren op de werkvloer succesvol af

Elf inburgeraars die via de Gemeente Breda in samenwerking met Taalvakwerk een inburgeringstraject hebben gevolgd bij Scholle Europe BV, ontvangen dinsdag 14 september om 14.00 uur een diploma uit handen van Gijsbert van Herk, directeur Sociale Zaken bij de Gemeente Breda.

Hiermee wordt de pilot, een nieuwe vorm van inburgering waarbij de gemeente samenwerkt met het bedrijfsleven, afgerond. Gedurende zes maanden kregen de elf medewerkers van Scholle wekelijks twee uur les op dinsdag- en woensdagmiddag. Een deel van de lessen vond plaats onder werktijd.
Naast het normale inburgeringsprogramma was er veel aandacht voor de Nederlandse taal gericht om het communiceren op de werkvloer. De cursussen werden gegeven door Taalvakwerk uit Breda.

Ervaringen uit de pilot zijn en worden door de Gemeente Breda gebruikt om met samenwerkingspartners tot een gepast aanbod van inburgeringstrajecten voor werkende inburgeraars te komen. Inmiddels zijn bij een aantal andere Bredase bedrijven gelijksoortige duale inburgeringstrajecten op de werkvloer gestart.

Breda, 10 september 2010