Webservices.nl lanceert als eerste de fiscale waarde als webservice

10/09/2010 11:45

Webservices.nl B.V.

Webservices.nl stelt als eerste data quality provider de fiscale waarde van voertuigen beschikbaar als webservice. De enige prijsinformatie die de Belastingdienst voor voertuigen die vanaf 1 januari 2010 zijn gekentekend als juist erkent is hierdoor online oproepbaar in software voor o.a. lease-maatschappijen, verzekeraars en importeurs. Webservices.nl heeft een OVI-zakelijk contract met de RDW. De fiscale waarde is met name van belang voor het vaststellen van de bijtelling van leaseauto's.

Jeroen Wolfs, directeur Webservices.nl: 'Het opvragen van de fiscale waarde is vooral handig voor werkgevers en hun werknemers met een auto van de zaak. Werkgevers kunnen de online gepubliceerde catalogusprijs gebruiken voor het berekenen van de bijtelling voor de loonbelastingopgave. Werknemers kunnen nu eenvoudig vaststellen of hun werkgever de bijtelling heeft afgeleid van de juiste cataloguswaarde.

Carlos Hagenaars, product director Co-maker: 'Leasemaatschappijen zijn verplicht de fiscale waarde van lease-auto's in hun systemen op te nemen. Wij zijn blij dat Webservices.nl deze functie binnen onze leasesoftware heeft geactiveerd.'

De fiscale waarde wordt als nieuwe functie binnen de webservices automotive diensten aangeboden en bevat naast de fiscale waarde ook 30 andere voertuigspecifieke kenmerken. De webservice is al beschikbaar vanaf 7 ct. Deze voertuiginformatie is realtime en online beschikbaar.

Sinds 1 januari 2010 is het verplicht om de fiscale waarde op te geven van nieuwe personenauto's, bestelauto's en motorfietsen bij de Belastingdienst. Deze fiscale waarde bestaat uit de netto catalogusprijs inclusief BPM en BTW en wordt in opdracht van de Belastingdienst geregistrerd bij de RDW. De RDW ontvangt deze informatie op haar beurt van de douane en de importeurs, afhankelijk van de manier waarop een voertuig is geïmporteerd. De Belastingdienst heeft deze maatregel genomen, nadat er veel verschillen werden geconstateerd omtrent de echte waarde van een voertuig.

Webservices.nl

Webservices.nl is een full service dienstverlener op het gebied van online verrijking en validatie van data. Het valideren van data is mogelijk met verschillende gegevens, waaronder informatie over adressen, bedrijven, geografische coördinaten, kadastrale informatie, kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven en voertuigdata. Data afkomstig van nationale referentiebestanden zijn door een online koppeling realtime en direct op te roepen in online oplossingen als ERP, CRM, webshop en/of website.

Sinds de oprichting in 2005 heeft Webservices.nl meer dan 10.000 gebruikers. Webservices.nl is dit jaar genomineerd voor de Deloitte Fast 50 en is vorig jaar officieel uitgeroepen tot een top 100 FD Gazelle.

Over Co-maker

Co-maker ontwikkelt en levert softwareoplossingen voor automotive leasing, financiering en verhuur. Het bedrijf biedt het moderne en eenvoudig implementeerbare product LeaseOffice. Deze oplossing ondersteunt alle bedrijfsprocessen van moderne nationale en internationale automotive lease-, financierings- en verhuurorganisaties waardoor zij hun kosten verlagen en de productiviteit sterk verbeteren.

Co-maker is onderdeel van Total Specific Solutions, een ICT-onderneming die specifieke oplossingen aanbiedt aan top 500-bedrijven en centrale en decentrale (semi-)overheidsinstellingen met een focus op software, businessconsultancy en dienstverlening. Total Specific Solutions bestaat uit ICT-ondernemingen die alle top 3-spelers zijn binnen hun eigen specifieke markt, en levert een heldere, toegevoegde waarde aan zijn klanten. Met circa 1440 medewerkers behaalt Total Specific Solutions een omzet van EUR 155 miljoen. Total Specific Solutions voorziet de komende jaren een verdere groei. Meer informatie is beschikbaar op: www.co-maker.nl en www.totalspecificsolutions.nl.





http://www.webservices.nl/nl/2207/webservices-nl-lanceert-als-eerste-de-fiscale-