Waterschap Groot Salland

Opening heringericht deel Zandwetering

Laatste wijziging: 10 september 2010

Op 9 september 2010 namen wethouder Marco Swart van de gemeente Deventer en dagelijks bestuurslid Hans de Jong van het Waterschap Groot Salland de opnieuw ingerichte Zandwetering officieel in gebruik. Het gaat om het traject tussen de Boxbergerweg in Deventer en de Randerstraat in Diepenveen. Door de onthulling van een informatiebord bij de waterberging Vlierspad in wijk Borgele was de opening een feit.

Het oude profiel van de Zandwetering is volgens de nieuwe inzichten niet meer op orde. Door een veranderend klimaat moeten we ons beter voorbereiden op perioden van veel neerslag in korte tijd en op perioden met een tekort aan water. Daarom kreeg de Zandwetering tussen de Boxbergerweg en de Randerstraat meer ruimte. Het profiel is aangepast en er zijn twee waterbergingsgebieden aangelegd: één bij het Vlierspad en één op het particuliere landgoed Roobrug. Ook is er een natuurvriendelijke zone ingericht. Hiermee heeft de Zandwetering een nieuwe uitstraling gekregen. De gemeente Deventer en het waterschap Groot Salland gaan er van uit dat de inwoners van Deventer en Diepenveen zo nog meer van het water kunnen genieten.

De eerste fase van de herinrichting van de Zandwetering is hiermee afgerond. Op dit moment zijn er procedures in voorbereiding voor de tweede uitvoeringsfase. Deze plannen gaan over de aanleg van een 4 hectare groot waterbergingsgebied tussen de Olsterweg en de Randerstraat.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl