Waterschap Groot Salland

Leerlingen als dijkwachters aan de slag

Laatste wijziging: 10 september 2010

Kinderen van openbare daltonschool Engelenberg in Kampen mochten voor één dag dijkwacht zijn. Op 9 september onderzochten zij de dijk vlakbij de school.

Schouwen en bewaken
Het lespakket 'Droppie als dijkwacht' is dit jaar ontwikkeld door de Unie van Waterschappen en het campagneteam Nederland leeft met Water. De kinderen van de Engelenbergschool waren de eersten die ermee aan de slag gingen in het werkgebied van het Waterschap Groot Salland. Groep 6 kreeg eerst uitleg over het werk van het waterschap en de dijkwacht. Ook werd een spannend verhaal voorgelezen over een overstroming. Gewapend met een petje, dijkwachthesje, logboek en verrekijker beleefden zij het schouwen en bewaken van de dijk. Op deze manier komt een eeuwenoude kerntaak van de waterschappen nadrukkelijk onder de aandacht van de jeugd.

Ook op excursie met de klas?
Met de excursie Droppie als dijkwacht wordt op speelse wijze het aspect van de aanwezigheid en de veiligheid van de dijken en kaden in ons land voor kinderen verder uitgelegd. De activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 10 jaar (groep 5/6) en duurt ongeveer anderhalf uur. Wilt u ook de leerlingen op een boeiende manier het belang van veilige dijken laten ervaren? Vraag dan de excursie via dit formulier aan.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl