Gemeente Cromstrijen


Cromstrijen een van de beste werkgevers 2010

10-09-2010

Blij en trots is de gemeente Cromstrijen met de titel Beste Werkgever van 2010. Donderdag 9 september werd de gemeente 18de van de 50 kleinere organisaties in Nederland die ook waren genomineerd voor de titel. Met deze plaats mag de gemeente het komende jaar het logo 'Beste werkgever 2010' gebruiken.

Medewerkers gaven hun mening over verschillende onderwerpen. Naast de algemene medewerkertevredenheid (8,0), scoort Cromstrijen het hoogst als het gaat om collega's (8,2), de organisatie (7,8) en de werkzaamheden (7,7).

Gemeentesecretaris Gerard Boluijt: "De afgelopen jaren investeerden wij flink in onze medewerkers. We gingen aan de slag met de verbeteringen die uit het vorige onderzoek (oktober 2007) naar voren kwamen. Zo besteedden wij aandacht aan de arbeidsomstandigheden, de werkdruk en we introduceerden persoonlijke ontwikkelingsplannen. Met dit laatste gingen we specifiek met de wensen en ideeën van de medewerkers aan de slag. Het mogen dragen van de titel 'Beste werkgever 2010' is niet alleen de verdienste van de gemeente als werkgever. Het is zeer zeker ook aan onze medewerkers zelf te danken dat wij een goed werkklimaat hebben bij de gemeente Cromstrijen. Ik ben uiteraard ook heel blij dat ons bestuur de randvoorwaarden hiervoor mogelijk maakt."

Klanttevredenheid werknemers
De verkiezing is gebaseerd op uitgebreide enquêtes onder de werknemers van bedrijven en instellingen die klant zijn van de organisator, het klanttevredenheidsonderzoeksbureau Effectory. Aan de werknemers is onder meer hun oordeel gevraagd over betrokkenheid, tevredenheid, loyaliteit, klantgerichtheid, motivatie en verloopbestendigheid.

Verkiezing
In totaal zijn 369 werkgevers doorgelicht. Uiteindelijk zijn er 100 genomineerd, waaronder de gemeenten Cromstrijen, Zwolle, Heerhugowaard en Smallingerland. De genomineerden werden verdeeld over twee groepen: organisaties met minder dan 1000 werknemers en organisaties met 1000 of meer werknemers. De gemeente Cromstrijen hoorde bij de eerste groep en scoort daarin als hoogste gemeente.