Apple Nederland

9 september 2010

Verklaring van Apple over de beoordelingsrichtlijnen van de App Store

De App Store(SM) heeft een ware revolutie ontketend op het gebied van de ontwikkeling en distributie van applicaties voor mobiele apparatuur. Met een catalogus van meer dan 250.000 apps en 6,5 miljard downloads is de App Store inmiddels 's werelds grootste platform voor mobiele applicaties, en de ontwikkelaars die hun apps via de App Store aanbieden hebben daar samen al meer dan één miljard dollar aan verdiend.

We werken voortdurend aan de verbetering van de App Store. Zo hebben we ons oor te luisteren gelegd bij onze ontwikkelaars en hun feedback ter harte genomen. Op basis van hun input hebben we een aantal belangrijke wijzigingen aangebracht in de paragrafen 3.3.1, 3.3.2 en 3.3.9 van de iOS Developer Program-licentie, om op die manier enkele restricties te versoepelen die sinds eerder dit jaar van kracht zijn.

We hebben met name de restricties versoepeld ten aanzien van de ontwikkeltools die voor het maken van iOS-apps mogen worden gebruikt, mits de daaruit voortkomende apps geen code downloaden. We denken dat ontwikkelaars met deze versoepeling de benodigde flexibiliteit krijgen, terwijl tegelijkertijd de door ons noodzakelijk geachte veiligheid gewaarborgd is.

Bovendien gaan we voor het eerst de beoordelingsrichtlijnen voor de App Store publiceren, zodat ontwikkelaars meer inzicht krijgen in de manier waarop wij de ingediende apps beoordelen. We hopen dat onze werkwijze zo transparanter wordt en dat onze ontwikkelaars dankzij deze publicatie nog meer succesvolle apps voor de App Store zullen maken.

De App Store is misschien wel de belangrijkste mijlpaal in de geschiedenis van de software voor mobiele apparatuur. In samenwerking met onze ontwikkelaars zullen we onze gebruikers blijven verrassen en verblijden met innovatieve apps.

PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)20 5352728

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website /www.apple.com/nl/pr> of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr.

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, Snow Leopard, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Apple Store, AirPort Extreme, FireWire, Aperture, Final Cut, Logic, iWork en AppleCare zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.