Openbaar Ministerie

Zes verdachten van geweld in Alkmaars café langer vast

10 september 2010 - Arrondissementsparket Alkmaar

Zes van de zeven verdachten die in voorlopige hechtenis zitten in verband met openlijke geweldpleging in Alkmaar, op 28 augustus, blijven tot de inhoudelijke behandeling van de zaak vastzitten. De Raadkamer van de rechtbank Alkmaar heeft op vordering van de officier van justitie de gevangenhouding bevolen voor de duur van dertig dagen. Binnen die termijn, namelijk op 6 oktober, zullen zij voor de politierechter komen. De zevende verdachte mag de zitting in vrijheid afwachten.

De zeven maken deel uit van een groep van dertig mannen die werd aangehouden nadat ze in een café in Alkmaar vernielingen had aangericht en enkele aanwezigen had mishandeld. Nadat de mannen het café hadden verlaten werden vernielingen aangericht aan een kermisattractie en met fietsen en barkrukken gegooid.

De groep was met een vooropgezet plan naar Alkmaar gekomen. De verdachten komen onder meer uit Rotterdam, Vlaardingen, Dordrecht, Barendrecht, Oud-Beijerland en Capelle a/d IJssel. De 21 verdachten die niet in voorlopige hechtenis zitten komen vooralsnog allemaal in november voor de politierechter. Daarnaast zijn er twee minderjarigen. Er wordt bekeken welke vervolgstappen tegen hen ondernomen gaan worden.