Gemeente Diemen


Inspraak ontwerp-parkeernota Diemen

Geef u mening over het parkeren in Diemen. In de parkeernota (parkeerbeleidsplan Diemen 2010-2020) worden de hoofdlijnen van het toekomstig gemeentelijk parkeerbeleid beschreven. Tot en met 29 oktober 2010 is het mogelijk te reageren op de ontwerp-parkeernota.

De ontwerp-parkeernota is tot stand gekomen in opdracht van de gemeenteraad die behoefte heeft aan een visie op het parkeren in Diemen nadat in de afgelopen jaren de blauwe zone steeds groter is geworden. Om te horen hoe bewoners en bezoekers het parkeren in Diemen ervaren en van hen te horen wat de knelpunten en wensen zijn is eind 2009 al een parkeermarkt gehouden. Deze informatie is gebruikt bij het opstellen van de ontwerp-parkeernota.

U kunt het ontwerp van de parkeernota hier vinden. Houdt u er rekening mee dat het downloaden even kan duren vanwege de grootte van het bestand (4,98 MB). Het ontwerp ligt ook ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van 10 september tot en met 29 oktober 2010.

Inspraak

Van 10 september tot 29 oktober 2010 kunt u reageren op het ontwerp. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 191, 1110 AD Diemen of mailen naar parkeernota@diemen.nl.

Op drie momenten kunt u op verschillende locaties in de maand september een inloopbijeenkomst bijwonen.

* Voor Diemen-Centrum en woonwijk Plantage de Sniep wordt de inloop gehouden op donderdag 23 september 2010 van 18.00 - 20.30 uur in de hal van het gemeentehuis.

* Voor Diemen Noord wordt de inloop gehouden op woensdag 29 september 2010 van 18.00 - 20.30 uur in wijkcentrum ´t Noorderlicht Diemen Noord.
* Voor Diemen Zuid wordt de inloop gehouden op woensdag 22 september 2010 van 18.00 - 20.30 uur in wijkcentrum ´t Kruidvat Diemen Zuid. Tijdens deze inloopbijeenkomsten kunt u nadere informatie krijgen en ook schriftelijk reageren door middel van een reactieformulier.

Ingekomen reactie en vaststelling

Alle ingekomen inspraakreacties worden verwerkt in een inspraakverslag dat toegezonden wordt aan alle indieners van een reactie en aan de leden van de gemeenteraad. Op basis van dit verslag wordt een voorstel aan de gemeenteraad gedaan om de parkeernota Diemen definitief vast te stellen. Daarna volgt de uitwerking van de gekozen parkeermaatregelen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevrouw Van Emden, telefoon 31 44 773 (bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag) of e-mailadres parkeernota@diemen.nl.

Aanvulling/erratum parkeernota, bladzijde 26
Op bladzijde 26 van de Ontwerp-parkeernota wordt op afbeelding 5.1 de toekomstige vergunninghoudersparkeerzone (groen) weergegeven.

In de nota worden op bladzijde 25 alleen de straten opgenoemd van het noordelijk deel die in deze zone komen te vallen.

Echter de beschrijving van het zuidelijk deel dat ook in deze zone komt te vallen, ontbreekt in de parkeernota. Via deze aanvulling/erratum willen wij u deze informatie alsnog geven.

Toevoeging:

Het zuidelijk deel van de vergunninghoudersparkeerzone op afbeelding 5.1 bevat enerzijds een aantal straten waar op dit moment nog ´vrij´kan worden geparkeerd: Prins Mauritslaan en Prinses Beatrixlaan. De overige straten in het zuidelijk deel van de vergunninghoudersparkeerzone zijn nu nog opgenomen in de blauwe zone en worden in de nieuwe situatie opgenomen in de vergunninghoudersparkeerzone.


---