Grote Clubactie gaat weer van start

10/09/2010 13:11

Nationale Grote Clubactie

Piet Paulusma neemt eerste lot in ontvangst.

Afgelopen woensdag nam televisieweerman Piet Paulusma symbolisch het eerste lot in ontvangst tijdens opname van Piet's Weerbericht. Piet Paulusma was daarvoor in Almere te gast bij turnvereniging Turning Spirit. Deze club doet mee aan de Grote Clubactie die zaterdag 11 september weer van start gaat.

'Oant moarn' vanuit Almere

Turning Spirit Almere heeft vorig jaar in Flevoland de meeste loten verkocht en daarmee 7.645,- euro opgehaald voor de club. Ook dit jaar hopen ze met 750 leden weer flink wat loten te verkopen. Een lot van de Grote Clubactie kost 3 euro en daarvan gaat 2,40 euro (80%) direct naar de vereniging. Voorzitter Kees van Zanten vertelde Piet Paulusma dat het geld dat met deze actie wordt opgehaald vooral wordt gebruikt om nieuw turnmateriaal aan te schaffen.

Maatschappelijk belang

De Grote Clubactie zet zich al 38 jaar in voor het Nederlandse verenigingsleven. Verenigingen zijn belangrijk voor beweging, ontspanning en sociale contacten van miljoenen mensen. Het gaat om vrijwillige organisaties waarbinnen mensen, jong of oud, met elkaar een prestatie leveren en daardoor bijdragen aan een maatschappij waarin we prettig met elkaar kunnen (samen)leven.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.clubactie.nl