Gemeente Tytsjerksteradiel



succesvolle Heitje- voor- Karweitje- actie

De veiling die de gemeente Tytsjerksteradiel organiseerde voor millenniumdoel 5 heeft EUR 1851,50 opgeleverd. Raads- en collegeleden en ambtenaren boden een karweitje aan om aandacht te vragen voor de gezondheid van zwangere vrouwen en moeders in ontwikkelingslanden. In het klompenmuseum in Noardburgum werd dankzij burgemeester Polderman een levendige veiling gehouden en zijn alle aanbiedingen verkocht. De opbrengst van de veiling gaat naar Simavi, die er en speciaal moeder-kindzorg project in Ghana mee ondersteunt.

Na de veiling plantte burgemeester Polderman, samen met drie zwangere medewerksters een speciale `wereldmoederboom' in het geboortebos.

Fairtrade certificaat voor Scherjons' klompenmakerij en klompenmuseum Voorafgaand aan de veiling overhandigde burgemeester Polderman het Fairtrade certificaat aan Eelke Scherjon en Marie Wiersema. Dit gebeurde in het kader van de Fairtrade Gemeente Campagne. Scherjons' klompen worden gemaakt van FSC-hout en gasten krijgen Fairtrade producten geserveerd. Hiermee bevordert het bedrijf eerlijke handel en krijgen ze van de gemeente het Fairtrade certificaat.

cheque

Burgemeester Polderman reikt de cheque uit aan Simavi

fairtrade certificaat

Eelke en Marie Scherjon nemen het Fairtrade Certificaat in ontvangst

boom geboortebos

De burgemeester en drie zwangere medewerksters van de gemeente planten symbolisch een boom in het geboortebos