Strukton


Aandacht voor CO2 bij UfD-Strukton Master Awards

10 | 09 | 2010

Strukton heeft CO2-reductie toegevoegd als selectiecriterium bij de jaarlijkse UfD-Strukton Master Awards. Hiermee stimuleert Strukton studenten van de Technische Universiteit Delft om duurzaam verder te denken bij de aanpak van maatschappelijke knelpunten.

Het nieuwe selectiecriterium past goed binnen het MVO-beleid van Strukton. Dit beleid heeft er eerder dit jaar al voor gezorgd dat Strukton als totaal concern niveau 5 op de CO2-prestatieladder van ProRail behaalde.

Studenten die een project-, afstudeer- of onderzoeksverslag hebben geschreven met duurzame ideeën en baanbrekende oplossingen voor het verbeteren van de leefomgeving, kunnen zich aanmelden voor de prijs. Het gaat om vernieuwende en integrale oplossingen die betrekking hebben op zowel ontwerp en bouw als onderhoud en beheer.

Vanaf 10 september 2010 kunnen studenten hun verslag inzenden via www.strukton-studenten.nl. De inzendingstermijn sluit op 19 november 2010. De feestelijke uitreiking van de UfD-Strukton Master Awards is eind januari 2011. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro. De tweede en derde plaats zijn goed voor elk 2.500 euro.

De jury bestaat uit drie hoogleraren van de TU Delft, een bestuurslid van het Universiteitsfonds Delft en een vertegenwoordiger van Strukton. De eerste UfD-Strukton Master Awards werden eind 2009 uitgereikt. Jaarlijks zullen drie UfD-Strukton Master Awards worden toegekend aan drie masterstudenten van de TU Delft. Met deze aanmoedigingsprijzen wil Strukton zijn band met studenten van de Technische Universiteit Delft versterken.