Politie Hollands Midden

Noordwijk - Verdachten van overval aangehouden

Noordwijk, 10-09-2010 o Politie en omstanders hebben vrijdag 10 september een 25-jarige man uit Noordwijk en een 49-jarige man uit Katwijk aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een 59-jarige Noordwijker.

De Noordwijker stapte op de Schoolstraat rond 03.30 uur uit zijn auto toen twee gemaskerde mannen op hem afrenden. De Noordwijker kreeg een vloeistof in zijn ogen gespoten, waarna de mannen probeerden twee attachékoffers uit zijn handen te trekken. Ondanks dat de Noordwijker weerstand bood en de koffers stevig vast had, moest hij deze uiteindelijk loslaten toen hij meerdere klappen kreeg.

De mannen renden weg richting de Ruijterstraat. De Noordwijker is, terwijl hij ondertussen om hulp riep, achter de mannen aangerend en kreeg gehoor bij buurtbewoners. Samen met enkelen van hen wist de Noordwijker de 25jarige de verdachte vast te pakken en naar de grond te werken.

Agenten die waren ingeseind hebben de verdachte overgenomen en hielden op aanwijzing van omstanders de tweede verdachte, die zich in de directe omgeving ophield, ook aan. De Noordwijker heeft beide koffers terug. De politie doet verder onderzoek.