Politie Gelderland-Midden

Wageningse slachtoffer van babbeltruc: getuigen gezocht
Publicatiedatum: 10-9-2010 13:38:43

WAGENINGEN- Een 83-jarige Wageningse is donderdagmiddag 9 september slachtoffer geworden van een diefstal vanuit haar woning aan de Jagerskamp. Rond kwart voor een zou een onbekende man en vrouw de handtas van het slachtoffer vanuit haar woning hebben weggenomen nadat ze met een smoes aan de deur waren gekomen. De politie is na het incident direct een onderzoek gestart waarbij Burgernet werd ingezet maar trof de man en vrouw niet meer aan. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.

Het slachtoffer meldde rond tien voor een het voorval. De Wageningse verklaarde dat er een onbekende vrouw aanbelde bij de voordeur. Toen ze open had gedaan zou de vrouw met een smoes de woning zijn binnen gegaan waarna ze de achterdeur open zou hebben gezet. Hierop zou ze het slachtoffer mee hebben genomen naar de voorzijde van de woning. Op dat moment zag het slachtoffer een onbekende man door haar achtertuin rennen en kwam ze tot de ontdekking dat haar handtas was weggenomen. De onbekende vrouw zou tegen het slachtoffer hebben gezegd achter de man aan te gaan en verliet ook de woning. Hierna waarschuwde ze direct de politie.

Witte Volkswagen Polo
De agenten hebben gezocht in de omgeving naar de man en vrouw. Tot op heden ontbreekt ieder spoor. Wel troffen de agenten een witte Volkswagen Polo uit het bouwjaar 1997 aan die volgens buurtbewoners niet thuis hoort in de wijk. De politie is op zoek naar getuigen die de auto eerder hebben gezien, mogelijk in combinatie met de onbekende man en vrouw.

Signalement
Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke vrouw rond de 27 jaar, ze zou blond opgestoken haar hebben. De vrouw droeg die dag een donker shirt met V-hals en een donkere strakke broek. Opvallend was dat ze een zwarte lage schoen, bezet met glimmertjes, droeg. Een van de schoenen is de vrouw verloren tijdens de vlucht na de diefstal. De man had tevens een blanke huidskleur en zou rond de 27 jaar zijn. Hij zou kort donker haar hebben en droeg een blauwe spijkerbroek met daarop een shirt met V-hals en blauw/witte horizontale banen. Ook is het mogelijk dat hij op enig moment over zijn trui een donker leren jack droeg. De politie is op zoek naar getuigen, welke de politie nog niet heeft gesproken, die het duo heeft gezien op donderdag 9 september. U kunt bellen met de politie Wageningen via 0900-8844, anoniem melden kan ook via 0800-7000.
(100731)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---