Basisschool De Notenkraker 'Tram Proof'

10/09/2010 14:04

HTM Personenvervoer NV

Peter Smit geeft eerste les Trammenland

Leerlingen van groep 7 van basisschool De Notenkraker in Ypenburg hebben gisteren als eerste de digitale lesmodule 'Trammenland' in gebruik genomen. Ter gelegenheid hiervan gaf Peter Smit, regiobestuurder Verkeer en Vervoer, een verkeersles aan groep 7 en plakte daarna samen met de leerlingen een 'Tram Proof' sticker op de school. Ook konden de kinderen vragen stellen aan twee trambestuurders van HTM.

De lesmodule Trammenland richt zich op de tram in het verkeer. Filmpjes laten verschillende onveilige situaties zien en leerlingen kunnen met behulp van opdrachten en een quiz kennis op doen over de tram en onveilig gedrag in het verkeer.

Het Stadsgewest Haaglanden en HTM vinden het erg belangrijk dat iedereen op straat zich bewust is van de tram in het verkeer. In 2008 vonden er 5 dodelijke aanrijdingen plaats met een tram. HTM heeft deze aanrijdingen onderzocht en één van de conclusies uit het onderzoek was dat de slachtoffers de tram niet hadden gezien of de verkeersregels niet goed toepasten.

Kinderen in groep 7/8 en in de brugklas nemen steeds vaker zelfstandig deel aan het verkeer. Vaak kunnen zij de risico's die ze lopen in het verkeer moeilijk inschatten. Daarom vormen deze kinderen een kwetsbare doelgroep. Podium, een bureau voor educatieve communicatie, kreeg opdracht voor deze groep een interactieve lesmodule te ontwikkelen.

De ontwikkelde lesmodule Trammenland wijst jongeren op risicovolle situaties en maakt ze bewust van hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid in het verkeer. De module wijst ook op het belang van het naleven van verkeersregels.

Trammenland is nu klaar en het Stadsgewest Haaglanden en HTM zijn zeer tevreden met het resultaat.

Het Stadsgewest Haaglanden stelt het lespakket gratis beschikbaar aan alle scholen in Haaglanden. Via www.trammenland.nl kunnen scholen het programma zelf downloaden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl