Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Omgelegde Stonteldijk

Inloopbijeenkomst Wieringermeerdijk en Omgelegde Stonteldijk

Publicatiedatum : 10 september 2010

We zijn eind 2008 gestart met de voorbereidingen voor de versterking van de Wieringermeerdijk. Begin 2009 is de versterking van de Omgelegde Stonteldijk in de Zuiderhaven van Den Oever aan het project toegevoegd. Voor beide dijkversterkingen wordt één procedure voor een milieueffectrapportage (m.e.r.) in combinatie met het opstellen van het dijkversterkingsplan doorlopen.

Voorkeursalternatief

Inmiddels is de m.e.r. afgerond en zijn de effecten van de verschillende varianten op onder meer landbouw, visserij, recreatie en natuur in beeld gebracht. Mede op basis hiervan heeft het college van dijkgraaf en hoogheemraden op 24 augustus het voorkeursalternatief vastgesteld. De bekleding aan de zeezijde zal worden versterkt met gepenetreerde breuksteen. Deze bekleding is ruwer dan de huidige en remt daardoor de golven beter af.

Voor belanghebbenden en belangstellenden organiseren we op donderdag 16 september van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst over het voorkeursalternatief en het vervolgproces. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever. Tijdens de bijeenkomst kan men vragen stellen aan de experts en verschillende informatiepanelen bekijken.

Wateraanvoerplan

De aandacht in de planstudie over de Wieringermeerdijk gaat ook uit naar de hevels (wateraanvoerplan) die op een groot aantal locaties over de dijk zijn gelegd. Deze hevels dienen de zoetwateraanvoer vanuit het IJsselmeer voor het achterland tot aan de snelweg A7. Tijdens de versterkingswerkzaamheden moeten deze hevels zijn verwijderd. Inmiddels hebben we een keuze gemaakt voor een alternatieve wateraanvoer via een gesloten systeem. Ook hierover kan men tijdens deze bijeenkomst vragen stellen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de bijeenkomst kunt u contact met opnemen met projectassistente Jolande Stijnman, via telefoonnummer 0299-663000 of via de mail: j.stijnman@hhnk.nl.