Gemeente Leudal


Nieuws

Ondertekening overeenkomst ontwikkeling Kinderdienstencentrum PSW

De heer G. Tullemans, bestuurder van Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden- en Noord-Limburg (PSW) uit Roermond en burgemeester Verhoeven van de gemeente Leudal hebben op 9 september 2010 de overeenkomst ondertekend tot het realiseren van een Kinderdienstencentrum in Heythuysen aan de Vlasstraat. Het centrum komt gelegen op de nog te slopen plek van de voormalige boerderij Derks aan de overkant van de Noorderbaan in Heythuysen. De gemeente Leudal is zeer verheugd dat PSW voor deze locatie in Heythuysen heeft gekozen.

De overeenkomst behelst een grondverkoop aan PSW. Na sloop van de gebouwen gaat PSW hier een Kinderdienstencentrum realiseren voor kinderen en jongeren met een verstandelijke handicap. Het ligt in de verwachting dat de bouw gaat starten medio 2011, als alle procedures zijn doorlopen.

Bij het centrum komt tevens een woon/logeervoorziening voor kinderen en jongeren met een verstandelijke of meervoudige handicap. Een mogelijkheid voor aanvulling met een onderwijsfunctie voor deze doelgroep wordt nog bekeken.

Na de ondertekening van de overeenkomst gaan de projectmanagers van PSW en de gemeente Leudal de plannen voor het gebouw verder doorontwikkelen. De gemeente Leudal zal PSW bij de planontwikkeling en de realisatie van het gebouw zoveel mogelijk ondersteunen.