Gemeente Roermond

Doe mee aan actie energieadvies op maat, gewoon doen!

De Gemeente Roermond stimuleert energiebesparing om zo klimaatverandering tegen te gaan. In dit kader voert de gemeente een aantal projecten uit. Een van die projecten is de actie energieadvies op maat, gewoon doen!, waaraan huiseigenaren kunnen meedoen.

Deelname aan de actie is mogelijk voor particuliere woningeigenaren. De gemeente maakt allereerst een selectie op basis van bouwjaar en soort woning, waarna de geselecteerden een brief ontvangen waarin de actie wordt uitgelegd en waarin men wordt uitgenodigd mee te doen. Deelname is geheel vrijwillig. Eigenaren van de oudste woningen zijn het eerst aan de beurt. De actie loopt zolang er geld beschikbaar is, maar uiterlijk tot en met 31 december 2010. Dit jaar heeft het Rijk in totaal 7 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld met een maximum van 200 euro per advies.

Om huiseigenaren te motiveren deel te nemen aan de actie biedt de Gemeente Roermond hen een gratis energielabel en maatwerkadvies aan. Het label geeft aan hoe energiezuinig de woning nu al is. Het maatwerkadvies beschrijft besparingsmaatregelen die leiden tot meer energiebesparing. Als (enkele van) deze maatregelen worden uitgevoerd, resulteert dat in comfortabeler wonen, een beter milieu en een lagere energierekening, waarmee tegelijkertijd een bijdrage wordt geleverd aan het tegengaan van klimaatverandering.

Een gemiddeld huishouden kan ongeveer 30 euro per maand besparen op de energie¬rekening door goedkope en laagdrempelige aanpassingen aan en in de woning. Maatwerkadvies geeft aan welke maatregelen daarvoor nodig zijn, wat de kosten hiervan zijn en hoe lang het duurt voordat de kosten zijn terugverdiend.

Voor meer informatie over de actie kunt u contact opnemen met de heer Smeets van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, telefoon 0475 359 256.

Eerste publicatiedatum: 10-09-2010 Bijgewerkt: 10-09-2010