Gemeente 's-Hertogenbosch

10-09-2010
Nestkastjes en voederhuisjes op de Binckhorst

2010 is het jaar van de biodiversiteit. Wereldwijd wordt er extra aandacht gevraagd voor het behoud en de bescherming van zoveel mogelijk dier- en plantensoorten. Ook de gemeente 's-Hertogenbosch zet zich hiervoor in. Om initiatieven hierin te belonen worden er Groene Handdrukken uitgereikt ( financiële ondersteuning van het initiatief).

Foto ophangen nestkastjes Wim Schippers uit Nuland had zo'n Initiatief. Hij maakte nestkastjes voor Mariaoord en de Binckhorst in Rosmalen. Op woensdag 1 september hing hij samen met o.a. cliënten en van de Boerderij op de Binckhorst het eerste nestkastje op.

'Flats' voor mussen
Verspreid over locatie de Binckhorst zijn er zo'n 40 nestkastjes en kasten opgehangen voor de bosuil, bonte specht, zwarte en gekraagde roodstaart, bonte vliegenvanger, boomkruiper, kool en pimpelmezen. Voor de mussen zijn er zelfs 'flats' op gehangen. Een aantal van deze nestkastjes hangt direct in het zicht van cliënten zodat deze vanuit de woning of dagbestedingslocatie een goede kijk hebben op de bedrijvigheid rondom een nestkastje.

Foto plaatsen voederhuisje Voederhuisjes
Bij de dagbestedingslocaties 't Loo en de Bosrand en in de tuin van Breeg 2a zijn er voederhuisjes geplaatst zodat cliënten in de winter de vogels van dichtbij kunnen bekijken.