Politie Hollands Midden

Leiden - Meerdere verdachten van winkeldiefstallen aangehouden

Leiden, 10-09-2010 o De politie heeft donderdag 9 september meerdere verdachten van winkeldiefstallen in het centrum van Leiden aangehouden.

Een 24-jarige Nootdorper werd rond 19.00 uur aangehouden voor diefstal van een trui. Een winkelmedewerker van een kledingzaak aan de Haarlemmerstraat zag dat er een trui onder zijn jas vandaan viel en sprak de man aan. De Nootdorper liep snel de winkel uit. Agenten die over de melding hadden gehoord reden voorbij de Koddesteeg en zagen een persoon er plotseling vandoor gaan in de richting van de Oude Vest. De agenten zijn uitgestapt en werden door een omstander gewenkt en verder op het spoor gezet van de vluchtende man. De man was de Mirakelsteeg ingerend en volgens twee andere omstanders via een schutting een dak opgeklommen waar hij zich probeerde te verstoppen. De agenten zagen de man gehurkt zitten en werd aangehouden. De man bleek nog een trui te hebben gestolen.

Een 22-jarige Leidenaar en een 21-jarige Leidse werden rond 19.15 uur aangehouden door een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan de Aalmarkt. De twee werden op heterdaad betrapt en hadden voor bijna tweehonderd euro aan goederen, cosmetica, kandelaars, kaarsen en een beertje, gestolen. Beiden hebben een winkelontzegging gekregen en een dagvaarding.

Om 14.15 uur werden twee mannen van 29 en 30 jaar uit Radom (Polen) aangehouden na diefstal bij een drogisterij aan de Haarlemmerstraat. Een van de mannen werd betrapt toen hij spullen in een plastic tas stopte en de winkel uitliep zonder te betalen. Een winkelbeveiliger die de man al in de gaten hield sprak de man buiten aan. In de tas die geprepareerd was zaten meerdere verzorgingsproducten van de winkel. Een tweede persoon die zich bij de winkel ophield, druk belde en om zich heen keek bleek bij de verdachte te horen waarna ook hij werd aangehouden. Nadat bij één van de verdachten ook een autosleutel was aangetroffen werd hun voertuig ook doorzocht op gestolen goederen. Er werd voor ongeveer driehonderdvijftig euro aan gestolen cosmetica aangetroffen.

Een 44-jarige Leidenaar werd s avonds aangehouden nadat hij op camerabeelden van een winkel was herkend. Uit de winkel aan de Haarlemmerstraat was die s middags een tas van een vrouw gestolen.