Gemeente 's-Hertogenbosch

10-09-2010
Startsein voor herontwikkeling van Middenterrein op De Rietvelden

Op vrijdag 10 september hebben gedeputeerde Lily Jacobs van de provincie Noord-Brabant en wethouder Bert Pauli van de gemeente `s-Hertogenbosch het officiële startsein gegeven voor de herontwikkeling van het zogeheten Middenterrein op bedrijventerrein De Rietvelden. Dat gebeurde met de onthulling van een bouwbord aan de Diezekade.

Herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen is speerpunt van beleid. Voor de herstructurering van het Middenterrein is een financiële bijdrage ontvangen van zowel het Rijk (TOPPER-regeling) als de provincie Noord-Brabant. Het doel is om het negen hectare grote braakliggende terrein weer een duurzaam eigentijdse uitstraling te geven met aantrekkelijke vestigingscondities.

Bedrijvigheid en werkgelegenheid
Met de herontwikkeling van het terrein wordt nieuwe economische bedrijvigheid toegevoegd en wordt werkgelegenheid gecreëerd. Een eerste inschatting komt uit op ongeveer 300 arbeidsplaatsen. Bovendien worden in de directe omgeving ontwikkelingen en processen in gang gezet die bijdragen aan verbetering van het vestigingsklimaat. Zo biedt de locatie met de nabijheid van de Bossche Containerterminal uitstekende mogelijkheden voor watergebonden activiteiten.

De herontwikkeling vindt plaats in samenwerking met Heineken 's-Hertogenbosch en de Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen (BHB).