Warchild


Waar ik woon is het oorlog


1 september 2010 - Kinderboek: Waar ik woon is het oorlog Bij elkaar blijven,' roept mijn vader als we in Jeruzalem aankomen. Geen haar op mijn hoofd die erover denkt om de arm van mijn moeder los te laten nu ik voor het eerst in de drukke stad ben. Ik kijk met grote ogen naar de stadsmeisjes. De meesten dragen geen hoofddoek. Sommige meisjeshebben hun lange haren krullend over hun schouders hangen, andere hebben geblondeerd en modieus kort geknipt haar. In de Palestijnse gebieden verbergen de meeste vrouwen hun haar onder een hoofddoek...'. (Verhaal over Raza (10), een Palestijns meisje uit Bethlehem).

Op zaterdag 18 september 2010 presenteert War Child het nieuwe kinderboek Waar ik woon, is het oorlog. Het boek bestaat uit zes verhalen over oorlogskinderen uit de volgende oorlogsgebieden: Congo, Colombia, Palestijnse gebieden, Afghanistan, Servië en Oeganda. Schrijfster Evelien Pullens liet zich inspireren door de ervaringen van deze kinderen. Voor hen allemaal spelen de activiteiten van War Child een belangrijke rol. Lees alle zes verhalen en zie hoe War Child het verschil maakt, door de oorlog uit een kind te halen.

Marco Borsato over Waar ik woon is het oorlog:
"Ik heb met eigen ogen kunnen zien wat oorlog met kinderen doet. Ook deze verhalen laten dat zien en raken me opnieuw. Ik ben niet alleen geraakt door de enorme impact die oorlog op kinderen heeft, maar ben vooral onder de indruk van hun kracht, hoop, veerkracht en creativiteit om er- met een beetje hulp- in deze situatie het beste van te maken. Een prachtig boek."

Gesponsord door Kluitman
Kluitman heeft het boek gesponsord gemaakt voor War Child. Ook de netto opbrengst gaat naar War Child! Vanaf 15 september is het voor EUR 14,95 te koop in de winkel.

Presentatie op 18 september
De presentatie vindt plaats in het Annie MG Schmidt theater in de Openbare Bibliotheek Amsterdam, van 11.00 tot 12.30 uur.

Docenten opgelet! Aan het boek is een lespakket gekoppeld, zodat Waar ik woon is het oorlog besproken kan worden in de klas.