Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Madurodam, 8 september 2010

Onthulling weginspecteursauto en patrouilleschip in Madurodam

Op vrijdag 10 september om 10.30 uur worden in Madurodam een patrouilleschip en een auto van de weginspecteurs van Rijkswaterstaat onthuld door directeur-generaal Jan Hendrik Dronkers, voormalig directeur-generaal Bert Keijts en locoburgemeester van Madurodam Marnix van der Donk.

De miniatuur van het patrouilleschip is 96 centimeter lang en draagt de naam van Bert Keijts. Keijts was zes jaar lang directeur-generaal van Rijkswaterstaat en kreeg bij zijn afscheid de plaatsing van de miniatuurmodellen aangeboden.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is geen onbekende op de weg en het water in Nederland. Rijkswaterstaat beheert het nationale rijkswegennetwerk (3260 km), het rijkswaterwegennetwerk (1686 km) en het landelijke watersysteem van meren en plassen (65.250 km2). Op de weg zijn ongeveer 350 weginspecteurs 24 uur per dag inzetbaar om de doorstroming op de wegen te garanderen en te assisteren bij ongevallen en werkzaamheden. De Rijksrederij heeft op het moment 137 schepen. Deze schepen worden ingezet voor Rijkswaterstaat, douane, kustwacht en het ministerie van Landbouw Natuur en Visserij.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht