Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

10 september 2010

---

Mobiel Loket Zorg en Samenleven

9 september 2010

Loket Zorg en Samenleven bereikt Amsterdammer met mobiel loket

Op 1 september onthulden portefeuillehouders Zorg, Urwin Vyent (stadsdeel Zuidoost) en Roeland Rengelink (stadsdeel Centrum) het mobiele Loket Zorg en Samenleven op het plein voor het stadhuis. De onthulling vormt de start van een publiciteitscampagne om de bekendheid van de vaste Loketten Zorg en Samenleven te vergroten bij Amsterdammers. Het mobiele loket rijdt vanaf 1 september door heel Amsterdam om vragen over zorg, wonen, welzijn en meedoen te beantwoorden.

Onthulling mobiel loket Zorg en Samenleven

Veel Amsterdammers weten de vaste Loketten Zorg en Samenleven nog niet te vinden. Daarom vindt in september en oktober de publiciteitscampagne voor de loketten plaats met als belangrijkste communicatiemiddel het mobiele loket. Vanaf 1 september bevindt het loket zich vrijwel iedere dag op een andere locatie in de stad. Loketmedewerkers bemannen het mobiele loket. Zij zijn inhoudelijk goed op de hoogte en kunnen Amsterdammers antwoord geven op hun vragen over zorg, wonen, welzijn en meedoen. Een overzicht met waar en wanneer het mobiele loket te vinden is, staat op www.zorgensamenleven.nl en op de websites van de afzonderlijke stadsdelen.

Over het Loket Zorg en Samenleven

Het Loket Zorg en Samenleven helpt Amsterdammers op weg met zorg, welzijn, wonen met zorg. Loketmedewerkers bieden informatie en advies en ondersteunen mensen bij het aanvragen van voorzieningen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om vergoedingen voor hulp bij het huishouden, aanpassingen in de woning of speciaal vervoer. Maar ook om ondersteuning van vrijwilligers, mantelzorgers en mensen die niet weten wáár ze hulp, advies of informatie kunnen krijgen.

Het mobiele loket in Nieuw-West

Het mobiele Loket Zorg en Samenleven is in stadsdeel Nieuw-West te vinden op:

* Maandag 20 september 2010 op het Lambertus Zijlplein
* Maandag 27 september 2010 op het Belgiëplein
* Zaterdag 2 oktober 2010 op Plein '40-'45
* Zaterdag 14 oktober 2010 op het Osdorpplein

Meer informatie vindt u op:
http://www.wzs.amsterdam.nl/zorg_en/waar_kunt_u_terecht/route_mobiel_lo ket.

---