Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


10 september 2010

---

Spreekuur buurtregisseurs Stadionbuurt

9 september 2010
Sinds 1 september houden de buurtregisseurs van de politie van de Stadionbuurt een wekelijks inloopspreekuur in de wijk.

Het inloopspreekuur wordt gehouden op woensdagmiddag in de Eosstraat. U kunt persoonlijk contact leggen met buurtregisseur Ton Engelgeer van de Van Tuyllbuurt of zijn collega Jeroen van der Hoorn van de Marathonbuurt. Hiervoor hoeft u niet meer naar het politiebureau Van Leijenberghlaan in Buitenveldert te gaan.

Wat doet een buurtregisseur?

Elke buurt heeft zijn eigen buurtregisseur. Buurtregisseurs zijn ervaren politiemensen die gedurende een aantal jaren in dezelfde buurt aan veiligheid en leefbaarheid werken. Om dat te bereiken, is de buurtregisseur vaak op straat aanwezig.

Voor welke problemen gaat u naar het inloopspreekuur?

Bewoners kunnen bij hun buurtregisseur terecht voor advies of vragen over problemen die in hun woonomgeving spelen. Het gaat dan om zaken als overlast van hangjongeren, burenruzies waar mensen zelf niet uitkomen, gevaarlijke verkeerssituaties, enz. Maar de buurtregisseur geeft ook bekeuringen, int geldboetes en houdt verdachten aan. Het motto van de buurtregisseur is "vriendelijk als het kan, streng als het moet". Er worden tijdens het spreekuur geen aangiften opgenomen.

Waar en wanneer?

Het spreekuur vindt plaats op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Eosstraat 2 (in de ruimte van woningbouwvereniging Eigen Haard). De Eosstraat ligt in het Olympisch Kwartier (Stadionbuurt).

Telefonische contact

U kunt de buurtregisseurs van de Marathon- en de Van Tuyllbuurt ook bellen of e-mailen:

* telefoon 0900 8844

* e-mail: leijenberghlaan-buurtregie@amsterdam.politie.nl

N.B.: voor spoedeisende gevallen belt u nummer 112!

Woont u in een andere buurt?

De buurtregisseur van uw buurt vindt u op de website van de Politie Amsterdam-Amstelland. Via de Buurtregiezoeker kunt u vaststellen in welke buurt u woont. Naast informatie over de buurt, vindt u hier ook een foto van uw buurtregisseur.

Overzicht buurtregisseurs politie Amsterdam-Amstelland, wijkteam Van Leijenberghlaan (PDF)
Plattegrond buurtregisseurs Van Leijenberghlaan


---