Ingezonden persbericht


Persbericht

HEMA WINT OUDSTANDING BLOEI AWARD 2010:
MEEST GENERATIETOLERANTE BEDRIJF

Amsterdam, 10 september 2010 - Hema is de eerste winnaar geworden van de Oudstanding Bloei Award. Daarmee mag zij zich een jaar lang het meest generatietolerante bedrijf in Nederland noemen. De Award is ingesteld door Oudstanding en wordt jaarlijks toegekend aan die organisatie, die zich het meest inspant om het werken met vier generaties op de werkvloer te stimuleren en tot bloei te brengen. Naast Hema waren ook Honeywell en Het Customer Care Center genomineerd.

Huub C. Cuijpers, Director Human Resources Logistics, nam namens de Hema de Bloei Award in ontvangst. "HEMA is buitengewoon vereerd en trots dat het bedrijf zich een jaar lang het meest generatietolerante bedrijf van Nederland mag noemen. Onze werknemers zijn ons belangrijkste kapitaal. Vanuit HEMA koesteren wij onze oudere werknemers vanwege hun enorme kennis en ervaring. Bijna 13% van ons personeelsbestand (ttl 10.000) bestaat uit medewerkers die 25 jaar of langer in dienst zijn van HEMA. Juist de combinatie van oude en jonge medewerkers is kenmerkend voor ons bedrijf. Het is niet ongebruikelijk dat meerdere leden uit verschillende generaties uit een familie bij ons werkzaam zijn. De gemiddelde tijd dat mensen bij ons werken is maar liefst 17 jaar. Wij vinden het heel bijzonder en voelen ons enorm gewaardeerd om deze prijs in ontvangst te mogen nemen."

Generatie Tolerantie Scan
De verkiezing stond open voor alle bedrijven in Nederland. Zij konden zich nomineren door het invullen van de Generatie Tolerantie Scan van Oudstanding. Deze scan brengt in kaart hoe organisaties scoren op zeven succesfactoren voor multi-generationeel samenwerken, zoals 'samenwerking', 'arbeidsvoorwaarden' en 'zingeving'. Uiteindelijk streden 8 geselecteerde bedrijven om de prijs. De winnaar ging met een bronzen Award naar huis en kan zich een jaar lang de meest inspirerende werkgever op het gebied van generatiemanagement noemen.

Uitdaging
Hema werd uiteindelijk de glansrijke winnaar van de Award. Zij excelleerde onder meer op de volgende onderdelen: het erkennen en actief benutten van generatieverschillen, kennis van de leeftijdopbouw binnen de organisatie, daar actief op inspelen en creëren van ontwikkelmogelijkheden die aansluiten bij de behoeften van de verschillende leeftijdsgroepen.

Patricia Heerkens, directeur Oudstanding en initiatiefnemer van de Award: "Het is voor het eerst in de geschiedenis dat bedrijven nu te maken hebben met vier generaties werknemers. Dat wordt een van de grootste managementuitdagingen voor de komende jaren. Hema is een voorbeeld voor de rest van Nederland. Zij laten dagelijks in de praktijk zien dat de duurzame inzet van de ervaren generatie loont door de hoge arbeidsvitaliteit en het behoud van kostbare kennis. Bovendien blijkt dit -mits goed en bewust gemanaged- uitstekend samen te gaan met jongere generaties." / / / /