Provincie Friesland


---
File: 3f4592.gif





---

PERSBERICHT

Nummer: 205/MK
Datum: 9 september 2010

Cadeau voor speciale bouwstudenten

180 bouwtalenten uit Fryslân ontvingen gisteren uit handen van gedeputeerde Tineke Schokker-Strampel en directeur Henk Dedden van bouwbedrijf Friso een laptop of boekencheque ten behoeve van hun studie. De eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Bouwtalent Friesland waren in Leeuwarden om te horen en te zien hoe de bouw van het provinciehuis aan de Tweebaksmarkt verloopt. De eerstejaars studenten ontvingen een boekencheque, de tweedejaars een laptop. De cadeaus zijn onderdeel van een speciale stimuleringsmaatregel voor de opleiding.

Bouwtalent Friesland begon in september 2006 als opleiding in Drachten en Sneek om jongeren aan te trekken voor functies in de bouw. Inmiddels is de opleiding ook in Leeuwarden te volgen. Doel is het tekort aan hoger opgeleid personeel in de bouw op te vangen. Bouwtalent zorgt onder andere voor een betere aansluiting tussen onderwijs en praktijk, een nauwere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven en een hogere instroom en doorstroom van geschikt kaderpersoneel.

Leerlingen van de opleiding lopen meer stage dan in de reguliere opleidingen. Daardoor hebben ze een betere aansluiting op de praktijk. Schokker, die behalve de bouw van het nieuwe provinciehuis ook onderwijs in portefeuille heeft, is blij met het initiatief. "Het biedt talentvolle jongeren de kans op een mooie toekomst in de bouw, met een hele concrete, praktijkgerichte opleiding. Dat maakt de kansen op de arbeidsmarkt een stuk groter en dat is belangrijk", aldus de gedeputeerde.


---- --