Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA-raadslid Claus Verbrugge wil dubbele inningen spreiden Verbrugge: "Natuurlijk moeten Rotterdammers deze belastingen betalen. Maar wij willen Rotterdammers niet zomaar opzadelen met dubbele lasten!"

Rotterdam, 10 september 2010 - De PvdA Rotterdam heeft signalen ontvangen dat de WOZ-aanslag van het jaar 2009 dit jaar vrijwel tegelijkertijd geïnd wordt met de aanslag van het jaar 2010. Daarom stelde PvdA-raadslid Claus Verbrugge hierover schriftelijke vragen aan het College. "Natuurlijk moeten deze aanslagen gewoon betaald worden," zegt PvdA-raadslid Claus Verbrugge. "Maar wij willen Rotterdammers niet zomaar opzadelen met dubbele lasten."

Bij mensen die gespreid betalen starten de tien termijnen voor 2009 in augustus en voor 2010 in september. Er wordt dus gedurende negen maanden dubbel geïnd. De PvdA-fractie kan zich voorstellen dat het voor veel mensen zeer vervelend is om deze dubbele aanslagen te betalen. "Daarom vragen wij het College of het mogelijk is om deze mensen gespreid te laten betalen over een langere periode," zegt Verbrugge. "Zo'n spreiding zou de Rotterdammers een stuk op weg helpen."

Einde bericht