Gemeente De Wolden



Persbericht








Zuidwolde, 10 september 2010


De Wolden investeert 1,1 Miljoen euro in verbetering landschap


Landschapsprojecten mogelijk gemaakt door Tennet-subsidie


De gemeente De Wolden geeft het landschap een forse kwaliteitsimpuls. De gemeenteraad heeft E 1,1 miljoen beschikbaar gesteld voor de uitvoering van vier landschapsprojecten in het Reestdal en rondom het Oude Diep. Alle projecten starten dit najaar en zijn eind 2011 gereed.




Herstelplan Ten Arlo

Op vrijdag 15 oktober, van 14.00 uur tot 16.00 uur, vindt de officiële start plaats van het Herstelplan Ten Arlo. De oude brink in Ten Arlo, een buurtschap ten noorden van Zuidwolde, wordt in oude luister hersteld. Daarbij plant de gemeente enkele duizenden streekeigen fruit- en laanbomen, houtsingels en struiken aan. Ook de recreatieve infrastructuur wordt verbeterd: de oude kerkenpaden worden hersteld en een historische trogbrug wordt gerepareerd.




Tennet-subsidie

Het project in Ten Arlo is het eerste van vier landschapsprojecten die De Wolden in 2010 en 2011 uitvoert. Deze projecten worden financieel mogelijk gemaakt door een subsidie van Tennet, de beheerder van het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. Tennet heeft E 10 miljoen beschikbaar gesteld voor verbetering van natuur en landschap in Drenthe en Overijssel. Deze landschapsverbetering is een compensatie voor het in stand houden van de hoogspanningslijn van Zwolle naar Hoogeveen.




Vier landschapsprojecten

De Wolden krijgt subsidie voor vier landschapsprojecten in het gebied rond het Reestdal en het Oude diep. Naast het project in Ten Arlo zijn dit het verbeteren van groenstructuren rondom Zuidwolde, het omgevingsproject Broekhuizen-Hooge Linthorst nabij Koekange en het Vlinderommetje Zuidwolde. De projecten omvatten onder andere aanplant van vele duizenden streekeigen fruit- en laanbomen en houtwallen, snoeien van bomen, aanleg en verbetering van wandelpaden en oude verbindingen, verbetering van boerenerven, aanleg van veeroosters en landhekken en aanbrengen van informatiebroden.




Eind 2011 gereed

Alle projecten starten in het najaar van 2010 en moeten uiterlijk eind 2011 gereed zijn.



Gemeente De Wolden