Ingezonden persbericht


De Nijmeegse Nieuwe 2010
met in de jury: rapper Rosco van Zo Moeilijk en schrijfster Zohra Zarouali

De eerste inzendingen voor schrijfwedstrijd De Nijmeegse Nieuwe zijn binnen! Je hebt nog tot 1 november de tijd om jouw verhaal, rap, songtekst, gedicht of reisverslag in te zenden.

Inmiddels is de jury bijna compleet, met Rosco (rapper van de succesvolle Nijmeegse hiphopformatie Zo Moeilijk) en Zohra Zarouali (schrijfster) en Jimmy Weijers (winnaar van De Nijmeegse Nieuwe 2009). De feestelijke prijsuitreiking zal plaatsvinden op vrijdag 26 november.

Nog even kort de spelregels. Iedereen tussen 12 en 21 jaar, woonachtig in de gemeente Nijmegen, kan meedoen. Er zijn twee categorieën: jong, van 12 t/m 16 jaar, en oud, van 17 t/m 21 jaar. In beide categorieën zal een winnaar worden gekozen, daarnaast wordt er tijdens de prijsuitreiking ook een publieksfavoriet gekozen. De hoofdprijs bestaat uit 250 euro en een optreden op het Boekenfeest in Concertgebouw de Vereeniging in maart 2011.

Elke vorm is welkom: korte verhalen, rapteksten, dagboekvorm of gedichten. Je tekst mag maximaal 1000 woorden bevatten en moet geschreven zijn in het Nederlands. Stuur je inzending dus vóór 1 november 2010 op naar wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl . Vermeld bij je inzending je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Schrijfwedstrijd De Nijmeegse Nieuwe
Deadline: 1 november 2010
Inzenden: wedstrijd@denijmeegsenieuwe.nl Criteria: maximaal 1000 woorden, in het Nederlands

De Nijmeegse Nieuwe is een samenwerking van migrantenorganisatie Het Inter-lokaal, Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen en Literair Productiehuis Wintertuin.

Meer informatie is te vinden op www.denijmeegsenieuwe.nl.