Spelen met de illusie op EJECT 2010


Faculteit Kunst, Media & Technologie exposeert eindexamenwerk

HILVERSUM, 20100906 -- Onder de titel EJECT exposeert de lichting 2010 van de Faculteit Kunst, Media & Technologie op vrijdag 10 en zaterdag 11 september haar eindexamenwerk. De faculteit, onderdeel van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), is voor deze gelegenheid omgetoverd tot festivalterrein. Een bonte verzameling tenten en podia vormt het decor voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van games en interactie, animatie, muziek en geluid, film, documentaires, crossmedia-producties en installaties.

Een sprong van de bergen wagen en als een ware `wingsuit-pionier' de lucht en zwaartekracht bedwingen? Het kan in het project Volo Airsport van Martijn Zandvliet (student Sound & Music Production).

Is dit een installatie, een concert, een spelletje of theater? Deze vraag mag het publiek zelf beantwoorden als zij de voorstelling Patterns hebben gezien van Arne Boon (student Interaction Design) en Victor Rul-Pérez Altamirano (student Sound & Music Production). Door hun achtergrond in kunst en technologie, industrieel ontwerp en muziekproductie te combineren creëerden zij een voorstelling waarin de kenmerken van theater, sonic art, interactieve kunst en games op een bijzondere manier samensmelten.

Waar ligt de grens tussen de reële en de virtuele werkelijkheid? In zijn project Augmented anamorphosis zoekt Sander ter Braak (student Digital Media Design) het antwoord door driedimensionale beelden te projecteren in de ruimte. Zo wordt de werkelijke ruimte gevuld met virtuele objecten. Wat is echt en wat is illusie? Kom het zelf ervaren.

Een wereld zonder interfaces is ondenkbaar geworden. In het ontwerp van deze `intermediairs' die de communicatie tussen mens en machine mogelijk maken is een ware evolutie gaande. Hoe kan het beter en vooral hoe kan het speelser? Als non-game interfaces een speelser karakter krijgen, behoren de interface-haters dan straks tot het verleden? Martijn Kors (student Game Design & Development), Timo van Zijll Langhout (student Game Design & Development) en Indra Beurskens (student Digital Media Design) zochten het uit.

Nieuwsgierig geworden naar deze en alle andere eindexamenwerkstukken? Wilt u kennismaken met een nieuwe lichting creatieve professionals?
Kom dan op vrijdag 10 (van 15.00 - 21.00 uur) en zaterdag 11 september (van 10.00 - 20.00 uur) naar EJECT 2010. De toegang is gratis. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 10 september om 17.00 uur. Locatie: Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), Faculteit Kunst, Media & Technologie, Oude Amersfoortseweg 131, Hilversum.
www.hku.nl/exposure

EJECT 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum mediastad.

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU)
Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3800 studenten in de richtingen Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement. In deze richtingen biedt de HKU bacheloropleidingen met meer dan 40 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen en masteropleidingen. De HKU is gevestigd in Utrecht, Hilversum en Amersfoort.





Ingezonden persbericht