Internationale Glaskunstbeurs: Leerdam drie dagen in de ban van glas


LEERDAM, 20100907 -- Cultureel centrum Het Dak in Leerdam is in het tweede weekend van september weer drie dagen lang hét glascentrum van Nederland. Voor de 22ste keer wordt dan de Internationale Glaskunstbeurs georganiseerd. Een evenement dat altijd rond de 5000 bezoekers trekt en waar glasliefhebbers van heinde en verre op af komen.

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september is Het Dak veranderd in een glasparadijs, waar liefhebbers, verzamelaars, handelaars en kunstenaars hun slag kunnen slaan. Zowel oud als modern en hedendaags glas, van goedkoop borrelglaasje tot dure unica, van klassiek tot eigentijds, van Hongaars tot Frans, Tsjechisch, Engels, maar vooral Nederlands glas,van Art Nouveau tot Post Modern. In meer dan 100 stands is uiteenlopend werk te zien en te koop.

De Glaskunstbeurs was 22 jaar geleden de eerste en enige beurs op glasgebied in Nederland. Een unicum, want zoveel glas op zo?n klein oppervlak bij elkaar was nog niet eerder vertoond. Al die verschillende glasstijlen en glassoorten vind je alleen in Leerdam.

Zoals ieder jaar is er ook nu weer opdracht gegeven aan een bekende glaskunstenaar om een speciaal Glaskunstbeursobject te ontwerpen. Het ontwerp van 2010 is van Sabine Lintzen, die een object heeft ontworpen dat prima aansluit bij haar autonome werk.
In een aparte expositieruimte op de Glaskunstbeurs laat zij beursbezoekers op een inspirerende wijze een selectie van haar werk zien. Het door haar ontworpen beursobject is een verzamelobject dat in een gelimiteerde oplage wordt vervaardigd om glasliefhebbers de mogelijkheid te bieden tegen een aantrekkelijk prijs,een gesigneerd glasobject van een bekende kunstenaar in bezit te krijgen.

Verder...
*Verschijnt voor de zestiende keer een full-color catalogus.
*Heeft men op vertoon van de entreekaart voor de beurs gratis toegang tot de Glasblazerij Leerdam aan de Zuidwal en het Glasvormcentrum van Glasfabriek Royal Leerdam aan de Lingedijk.
*Heeft men 25% korting op de entree van het volledig vernieuwde Nationaal Glasmuseum

Internationale Glaskunstbeurs Leerdam, Cultureel Centrum Het Dak, Tiendweg 9, 4142 EG Leerdam, tel. 0345-613626. Open: vrijdag 10 september 14.00 -21.00 uur, zaterdag 11 en zondag 12 september 10.00 -17.00 uur. Toegang ¤ 10,= p.p. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding gratis. Info: www.glaskunstbeurs.nl