Ingezonden persbericht



Haarlem, 5 augustus 2010

Dag van de Herbestemming in Noord-Holland

Op vrijdag 10 september wordt voor de eerste keer de Dag van de Herbestemming in Noord-Holland gehouden, voorafgaand aan de Open Monumentendag op 11 en 12 september. Created in Noord-Holland is door de Provincie Noord-Holland gevraagd om creatieve nieuwe bestemmingen te vinden voor karakteristieke leegstaande gebouwen. Op de Dag van de Herbestemming organiseert Created in dit kader een excursie langs drie markante rijksmonumenten: de St. Willibrordusstichting (GGZ Noord-Holland-Noord) in Heiloo, Pakhuis Hollandia in Wormerveer en Gemaal De Lynden in de Haarlemmermeerpolder.

Noord-Holland heeft prachtige voorbeelden van geslaagde herbestemmingsprojecten, zoals de Westergasfabriek in Amsterdam en de Droste fabriek in Haarlem. Maar er staan nog veel karakteristieke panden leeg waar nog geen nieuwe bestemming voor is gevonden. Created zet haar creatieve aanpak in om tot innovatieve oplossingen te komen en aansprekende herbestemmingsprocessen te creëeren met als uitgangspunt een actieve betrokkenheid van het publiek. Zo organiseert Created voor zowel de St. Willibrordusstichting als voor het gemaal de Lynden brainstorms met experts op het gebied van herbestemming en publieksbijeenkomsten met omwonenden.

Aanmelden voor de excursie kan op www.herbestemming-nh.nl, daar vindt u meer informatie over dit project en verschillende voorbeelden van succesvol herbestemde gebouwen en toekomstplannen. Heeft u ook een idee over de herbestemming van een leegstaand gebouw bij u in de buurt? Laat het ons weten en win een brainstorm met een team van experts.

Created in Noord-Holland stimuleert samenwerking tussen creatieve professionals, bedrijven en instellingen. Door de juiste creatieve denkers, kunstenaars, wetenschappers en experts op het juiste moment bij elkaar te brengen ontstaan unieke oplossingen voor ondernemingsvraagstukken.

Meer informatie zie www.createdinnoordholland.nl.