Gemeente Apeldoorn

Start werkzaamheden centrumzijde Paslaan

De gemeente Apeldoorn is bezig met de herinrichting van de omgeving Regentesselaan. In het herinrichtingsplan wordt ook het riool meegenomen. In de omliggende straten wordt het gemengd riool vervangen door twee rioolbuizen: één voor vuil water en één voor regenwater. Ook een deel van de Paslaan wordt opnieuw ingericht. Het werk aan de Paslaan-Oost is bijna klaar. Er is nu gestart met het deel van de Paslaan aan de centrumzijde (Paslaan-West). Dit werk zal naar verwachting tot in december duren.

In week 35 vonden al voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het beschermen van de bomen en het plaatsen van bouwhekken.

Uitbreiding voetgangersgebied
De gemeenteraad heeft begin dit jaar het Regieplan voor de binnenstad vastgesteld. Eén van de uitgangspunten van dit regieplan is 'de voetganger centraal'. De gemeente wil van de binnenstad een gebied maken waar je als bezoeker (en vooral als voetganger) met plezier komt. De herinrichting van de Paslaan geeft de gelegenheid om zaken te combineren. Mede op verzoek van de ondernemers is het plan om het voetgangersgebied vanaf de Hoofdstraat iets uit te breiden. De trottoirs worden verhoogd en breder gemaakt en krijgen een duidelijk kleuronderscheid. Het gaat hierbij om het gebied vanaf de verzinkbare paal tot en met restaurant Martins (Paslaan 5).

Verkeersbesluit
Als gevolg van het vergroten van het voetgangersgebied worden de nu aanwezige twee invalidenparkeerplaatsen (en de taxibushalte) verplaatst naar een andere plek in de Paslaan, richting Kerklaan. Hiervoor is een verkeersbesluit nodig. Dit besluit wordt eind september bekendgemaakt op de gemeentelijke pagina van de Apeldoornse huis-aan-huiskranten. Vanaf de bekendmaking is het besluit gedurende zes weken in te zien in het gemeentehuis.

Meer informatie over de werkzaamheden, de planning/fasering en de omleidingroutes is te vinden op www.apeldoorn.nl/regentesselaan.



---- --