Ingezonden persbericht


Nieuwe actie-animatie op Cartoon Network: Hero 108

Kaskraker uit Amerika nu ook in Nederland te zien
Op Cartoon Network is vanaf deze maand de spectaculaire tekenfilmserie Hero 108 te volgen. De serie gaat over de avontuurlijke strijd van een groep jonge helden tegen de kwaadaardige en hebzuchtige indringer High Roller, die de vrede tussen mensen en dieren in Hidden Kingdom heeft verstoord. In de Verenigde Staten is de sensationele serie vol actie al een groot succes. In Nederland is Hero 108 nu te volgen op Cartoon Network, elke maandag tot en met vrijdag, om 17.05 uur. Het bijzondere aan deze serie is dat er twee typen afleveringen zijn.

In Hidden Kingdom leven mensen en dieren lange tijd in perfecte harmonie. Totdat High Roller zijn intrede doet. Hij weet de dieren ervan te overtuigen dat de mensen hun vijanden zijn en verdrijft samen met hen de mensen uit hun huizen. De mensen leven voortaan als vluchtelingen en in voortdurende angst. Maar er is hoop. Een groep helden staat op om de strijd aan te gaan met de gemene High Roller en zijn handlangers, van vuurspuwende lijgers tot kamelen met vreselijk stinkend spuug.

Strijders met speciale krachten
De helden noemen zich Big Green, naar het drijvende fort waarin ze verblijven, dat gemaakt is van het schild van een reusachtige schildpad. Binnen Big Green is één groepje opstandelingen extra heldhaftig: First Squad. Deze strijders beschikken over speciale krachten, zoals supervechter Lin Chung, Mystique Sonia, beeldschoon maar berucht om haar lange-tong-aanval, Jumpy Ghostface, een konijn met niet te evenaren touwtjespringtalent, en Big Green-leider ApeTrully.

Vechten & fun
Hero 108 kent twee soorten afleveringen. Ten eerste zijn er de afleveringen waarin ApeTrully probeert te onderhandelen over vrede met een vijandige dierenkoning en daarbij gevangen wordt genomen in het dierenkasteel. First Squad weet hem meestal op ingenieuze wijze te bevrijden en het dierenkasteel voor Big Green te winnen. Ten tweede zijn er de afleveringen waarin ApeTrully voor wat fun probeert te zorgen in Big Green, bijvoorbeeld met een wedstrijd 'zo langzaam mogelijk bewegen over gigantische glijbanen bedekt met ijs'.

Hero 108 is bedacht door de prijswinnende animator Phoenix Tarng, werkzaam bij Gamania Digital Entertainment. Ook Mike Young Productions is betrokken bij de totstandkoming van Hero 108. Hun sprankelende creatie is nu elke maandag tot en met vrijdag te zien op Cartoon Network, om 17.05 uur.