Ingezonden persbericht


Stoomschip 'Rotterdam', 10 september 2010

De heer mr. Roland H.J. Wondolleck, algemeen Directeur van Rotterdam The Hague Airport, is per heden benoemd tot President-commissaris van het midden in Rotterdam afgemeerde, Majestueuze Stoomschip (SS) "Rotterdam". Roland Wondolleck is ruim 25 jaar directeur van de luchthaven Rotterdam.

Dat de ooit met sluiting bedreigde luchthaven onder Wondolleck's bezielende leiding werd omgevormd tot het succesvolle, voor het vestigingsklimaat in onze regio onmisbare "Rotterdam The Hague Airport" is tegenwoordig een onomstreden feit. Wondolleck's inzet vóór en betrokkenheid bij de economische (en zodoende ook toeristische) belangen van onze stad en regio vormt daarom een belangrijke reden voor de benoeming van deze geboren en getogen Rotterdamse ondernemer.

Met het aantreden van de heer Wondolleck is de Raad van Commissarissen van "Rederij De Rotterdam BV" op volle sterkte. De benoeming van een onafhankelijk voorzitter vormt een cruciaal onderdeel binnen het proces van ontvlechting en het op afstand plaatsen van wooncorporatie "Woonbron" ten opzichte van de Rederij, een en ander zoals afgesproken met de Minister van VROM.

Vorige maand werd de directie van de exploitatiemaatschappij "De Rotterdam BV" al verbreed door de benoeming van de heer Artie van Hooren als directeur operationele zaken. Artie van Hooren was hiervoor directeur van de GMG Groep, een bedrijf dat zich richt op evenementenorganisatie en het uitgeven van "Glossy Magazines".

De Raad van Commissarissen en de onlangs uitgebreide Directie zullen zich in nauwe constructieve samenwerking met veel enthousiasme, grote betrokkenheid en op resultaatgerichte wijze gaan inzetten voor de exploitatie - in de meest ruime zin van het woord - van het het schip.

Wondolleck:
"Na de periode waarin de aandacht vooral uitging naar de verwerving en daaropvolgende restauratie van de "Rotterdam" zal de blik nu met name op de exploitatie worden gericht. Er zal in dat kader vorm en inhoud worden gegeven aan een krachtige profilering van de prachtig gerestaureerde (en daardoor in ere herstelde) "oceaanreus" als toeristische topattractie in het hart van Rotterdam. De "Rotterdam" is letterlijk én figuurlijk een publiekstrekker van formaat. Door verbreding van de dienstverlening én het aanbod op en rond het schip zal haar aantrekkelijkheid alleen maar verder toenemen. De "Rotterdam" is vóór en van alle Rotterdammers, die er trots op zijn om haar te kunnen delen met iedereen uit Nederland - en van ver daarbuiten! - die ook kennis wil maken met en zich wil laven aan de pracht en de glorie van het voormalige vlaggenschip de Holland-Amerika lijn als een uniek stuk puur Rotterdams erfgoed".

einde persbericht

Noot voor redacties