Vandaag lanceert Thalys 9de heen-en terugreis naar Nederland


Sinds 13 december rijden de Thalys-treinen in slechts 1u53 van Brussel naar Amsterdam. Naast deze versnelling heeft Thalys de frequentie van zijn dagelijkse verbindingen tussen deze twee Europese hoofdsteden verhoogd. Van dagelijks 6 heen- en terugreizen is Thalys geleidelijk overgestapt op 7 trajecten in december 2009, op 8 in april 2010 en nu op 9 deze maandag. Een 10de dagelijkse heen-en terugverbinding tussen Brussel en Amsterdam staat gepland voor 12 december 2010

NEDERLANDS, BELGIë,FRANKRIJ, DUITSLAND, 20100910 -- Het Thalys-uurrooster wordt vooral tijdens de week versterkt. Van maandag tot vrijdag vertrekt er om 8u50 een extra trein vanuit Brussel naar de Nederlandse bestemmingen. Er wordt eveneens een nieuwe terugreis Amsterdam-Brussel ingelegd om 18u16.

Voor de zakenreizigers / Door een bijkomende heen-en terugreis voor te stellen tijdens de week, biedt Thalys meer flexibiliteit aan. Deze nieuwe trajecten vervolledigen de lijst met diensten die speciaal bedacht zijn voor zakenreizigers zodat de organisatie van de reis en de reistijd geoptimaliseerd worden. Dankzij bijvoorbeeld Ticketless hoeft men zich geen zorgen meer maken over het papieren ticket en kan de reservatie telefonisch aangepast worden, zonder stress of tijdverlies. Het Hi-Life tarief biedt eveneens de mogelijkheid om het ticket om te ruilen tot op het laatste moment. Anderzijds worden de maaltijd geserveerd aan de zitplaats, een WiFi internet toegang en een ruime keuze van kranten inbegrepen in de prijs van het Comfort 1-ticket.

Voor kunstliefhebbers / De nieuwe Thalys heen-en terugreis tussen Brussel en Amsterdam biedt een extra gelegenheid om de belangrijke tentoonstellingen van deze herfst te bezoeken, zoals de tentoonstelling rond Alexander De Grote in het Hermitage museum van Amsterdam (van 18/09/2010 tot 18/03/2011 - www.hermitage.nl/) of de expositie rond Kees Van Dongen in het Boijmans Van Beuningen museum van Rotterdam (van 18/09/2010 tot 23/01/2011 - www.boijmans.nl/).





Ingezonden persbericht