Realistische schilderijen Jan Teunissen


Oirschot, Zadelmakerij van Restaurant De Burgemeester

OIRSCHOT, 20100910 -- Solo-expositie met realistische schilderijen van Jan Teunissen. Ca. 20 werken als stillevens, bloemen dieren en portretten

Overweldigend was de belangstelling voor de schilderijen van deze Bestse kunstschilder tijdens de Oirschotse kunstroute van 2009. Ruim 500 belangstellenden brachten een bezoek aan de Zadelmakerij van Restaurant De Burgemeester in Oirschot en verbaasden zich daar over de zeer gedetailleerde en natuurgetrouwe uitwerking van de schilderijen van Jan Teunissen.

Mogelijk was u tijdens de kunstroute van 2009 niet in de gelegenheid zich te laten verrassen door de grote mate van realiteitzin en uitzonderlijke kwaliteit waarmee de werken van deze kunstenaar, of ambachtsman zoals hij zichzelf liever noemt, zijn vervaardigd. Ook al was u dat wel, deze expositie biedt u de gelegenheid een nieuwe collectie van deze schilder te bewonderen. Opnieuw namelijk, is dit najaar de Zadelmakerij het podium waar een aantal sfeervolle klassieke olieverfschilderijen van deze kunstschilder worden geëxposeerd.

Ook nu heeft de schilder voor deze expositie een zeer uiteenlopende collectie samengesteld van een twintigtal van zijn werken. Zo zijn enkele kleurrijke bloemstillevens, een aantal klassieke stillevens en dierschilderijen, en ook een enkel portret te bewonderen. De werken van Jan Teunissen zijn geschilderd in olieverf op paneel en genieten meer en meer bekendheid door geheel het land.

De expositie, waarbij de kunstenaar aanwezig zal zijn, is:
- in zaal De Zadelmakerij van Restaurant de Burgemeester, Markt 21 (ingang Nieuwstraat) te Oirschot
- op zaterdag en zondag (18 en 19 september 2010)
- openingstijden op beide dagen van 11.00-17.30 uur
- toegang is gratis

Voor meer informatie: www.jteunissen.com





Ingezonden persbericht