Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 25-08-2010

AVRO BRENGT DYNAMISCHE TALKSHOW 'AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE' OP RADIO 1

De AVRO start 10 september met de nieuwe radioshow 'AVRO Vrijdagmiddag Live' op Radio 1. Vanuit Café de Kroon aan het Rembrandtplein in Amsterdam presenteert Jan Mom een prikkelende talkshow met daarin nieuws, opinie en debat, satire, sport, kunst en cultuur, live muziek en een flinke dosis vrijdagmiddaggevoel.

Jan Mom leidt de nieuwe stamtafel van Radio 1. Naast wekelijks wisselende gasten uit het nieuws, de sport en de wereld van Kunst en Cultuur schuiven ook een aantal vaste gasten aan. Sanne Wallis de Vries neemt de actualiteit op de hak. Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport.

'AVRO Vrijdagmiddag Live' brengt elke week live muziek van gevestigde namen en interessante nieuwkomers die vier nummers ten gehore brengen. Een bekende kunstenaar doet verslag van een tocht langs bioscoop, poppodium en theaterzaal.

Een prikkelende stelling is wekelijks de basis voor een fel debat tussen twee bevlogen sprekers. Het programma wordt afgesloten door een panel met journalisten die het nieuws onder de loep nemen. In wisselende samenstelling delen Ad van Liempt, Xandra Schutte, Bert Brussen, Paul van Gessel, Hassnae Bouazza, Margriet van der Linden, Arnold Karskens, Mildred Roethof en Alberto Stegeman hun opvattingen met het publiek.

Koop Geersing, programmaleider radio: "AVRO Vrijdagmiddag Live is een levendige talkshow. Er is ruimte voor live muziek, satire, een journalistenforum en spraakmakende gasten die ertoe doen. Het is een kans voor de AVRO om zich ook op radio op het gebied van opinie en debat te profileren".

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen. Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.

AVRO Vrijdagmiddag Live, vanaf vrijdag 10 september van 14.00 tot 16.30 uur op Radio 1.



Algemene omroepvereniging AVRO