Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort, 31 augustus 2010

NEDERLANDSE AFVAARDIGING NAAR EK BEACHTENNIS 2010 IN ISTANBUL

Van vrijdag 10 t/m zondag 12 september strijden Chayenne Ewijk, Marlot Meddens, Martijn van Haasteren en Michel Koning in Istanbul om de titel Europees Kampioen Beachtennis. Chayenne Ewijk en Marlot Meddens hebben vorig jaar het NK Beachtennis in het damesdubbelspel gewonnen en Martijn van Haasteren en Michel Koning veroverden deze titel in het herendubbelspel. Op basis hiervan vertegenwoordigen zij nu ons land tijdens het EK Beachtennis. De KNLTB ondersteunt Beach Tennis Nederland en verleent medewerking aan beachtennisevenementen.

Vorig jaar vertegenwoordigden onder andere Remi en Pascal de Jager Nederland tijdens het EK Beachtennis in Italië. Hoewel zij de eerste ronde net verloren, hebben zij vervolgens alle wedstrijden in de verliezersronde weten te winnen, waardoor er een podiumplaats voor de Nederlanders was. Het team van dit jaar bestaat uit (oud-)proftennissers met minder beach-ervaring maar met veel potentie.

Naast het herendubbel- en damesdubbelspel komt Nederland ook uit in het gemengddubbelspel. Marlot Meddens en Michel Koning wonnen samen al het NK Beach Tennis 2009 en komen daarom samen in actie tijdens het EK in Turkije.

Beachtennis professionaliseert
Vanaf 2011 verloopt de plaatsing voor het EK Beach Tennis 2011 anders dan het huidige systeem. Beach Tennis Nederland zet in samenwerking met de KNLTB in Nederland een rankingsysteem op, waardoor spelers het hele jaar in Nederland en Europa punten kunnen verzamelen. Dit jaar is een opstartjaar; het rankingsysteem wordt vanaf 2011 verder geïmplementeerd. Op deze manier hoopt Beach Tennis Nederland het voor spelers aantrekkelijker te maken om mee te doen aan de verschillende toernooien en evenementen.

Beach Tennis Nederland volgt de wedstrijden van de Nederlandse deelnemers op de voet. Op www.beachtennis.nl zullen alle uitslagen te vinden zijn.