Gemeente Zwolle

Wethouder Vedelaar geeft omroep startsein

Wethouder Nelleke Vedelaar brengt vrijdag 10 september het eerste signaal van de Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) in de ether en op de kabel. De omroep is een herstart van de Lokale Omroep Zwolle, die in 2009 stopte.

De gemeenteraad van Zwolle adviseerde begin 2010 de Commissariaat voor de Media positief over een uitzendlicentie voor ZOO. Reden hiervoor waren onder andere het brede draagvlak en de grote groep ervaren vrijwilligers die bij dit initiatief zijn betrokken.

Nieuw bestuur

De omroep heeft een nieuw bestuur, een nieuwe Programmabeleid Bepalend Orgaan en nieuwe medewerkers. Met een team van professionals en vrijwilligers de stad voorzien van actueel Zwols nieuws. Via een samenwerking met de communicatieopleiding van Landstede wil de cameramannen en redacteuren kans geven om een programma in elkaar te zetten.

De ZOO verzorgt de uitzendingen van een pand aan de Faradaystraat in Zwolle. De vrijwilligers verbouwden het pand en gaven het interieur een opknapbeurt. Ook de huisstijl werd aangepast aan de actuele grafische trends.