Gemeente Heerde



Persbericht

Datum:  7 september 2010




Margrietschool tijdelijk op speelplaats Wilhelminaschool


De Margrietschool zal vanaf november worden gehuisvest in noodlokalen op de huidige speelplaats van de Wilhelminaschool. Het plantsoen achter de Wilhelminaschool, waar vroeger de spoorlijn liep, zal deels worden ingericht als extra speelruimte. Op het terrein tussen de Sophialaan en Emmalaan worden tijdelijk extra parkeerplaatsen aangelegd.


Tijdelijke oplossing

Na de brand in de Margrietschool zijn de leerlingen opgevangen op twee verschillende noodlokaties. Een deel van de leerlingen kon worden gehuisvest in lege lokalen in de Willem Alexanderschool, een ander deel in de Hank. Deze verspreiding is een verre van ideale oplossing. Vandaar dat gezocht is naar een tijdelijke oplossing waarbij de school weer op één locatie wordt gehuisvest. De inzet van een noodgebouw op het terrein van de Wilhelminaschool, die evenals de Margrietschool onder de Stichting Cambium valt, lijkt hiervoor de meest geschikte oplossing. De noodbouw zal worden gebruikt tot er een nieuw, permanent, schoolgebouw staat. Dit zal minimaal een jaar of twee duren.

Informatieavonden
Zowel voor de ouders van de Margrietschool en de Wilhelminaschool, als voor de direct omwonenden van de Wilhelminaschool, is er op vrijdagmiddag een bijeenkomst waarin wordt uitgelegd waarom voor deze oplossing is gekozen en wat dit voor hen betekent. Bovendien worden de vragen beantwoord die dit bij deze mensen oproept.

De bijeenkomst voor omwonenden staat ook open voor andere belanghebbenden en belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 september van 17.30 - 18.30 uur in het Dorpshuis van Heerde, Van Meurslaan 3.



Einde persbericht