Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 09-09-2010

ALAIN CLARK TE GAST IN 'AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE' OP RADIO 1

Publiek kan uitzending bijwonen in Café de Kroon in Amsterdam

Vrijdagmiddag 10 september start de nieuwe radioshow 'AVRO Vrijdagmiddag Live' op Radio 1. Vanuit Café de Kroon aan het Rembrandtplein in Amsterdam presenteert Jan Mom tussen 14.00 en 16.30 uur een prikkelende talkshow met daarin nieuws, opinie en debat, satire, sport, kunst en cultuur, live muziek en een flinke dosis vrijdagmiddaggevoel.

Jan Mom, de leider van de nieuwe stamtafel van Radio 1, ontvangt wekelijks wisselende gasten uit de wereld van nieuws, sport en Kunst en Cultuur. Ook schuiven er een aantal vaste gasten aan. Sanne Wallis de Vries neemt de actualiteit op de hak. Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport. Zo onthult hij de ins&outs over de blessure van sportheld Arjan Robben.

Hoofdgast in deze eerste uitzending is Jan Terlouw de hoofdgast; warmpleitbezorger kernenergie, ex D66-voorman en natuurlijk bekend als schrijver van vele klassiekers in de jeugdliteratuur. Ook doet elke uitzending een bekend kunstenaar verslag van zijn tocht langs een bioscoop, poppodium of theaterzaal. Deze week vertelt cultuurgast Def. P. uitvoerig over zijn bezoek aan een drietal voorstellingen.

Als kers op de taart brengt AVRO Vrijdagmiddag Live' elke week live muziek van gevestigde namen en interessante nieuwkomers die vier nummers ten gehore brengen. Deze week is het de eer aan soulzanger van eigen bodem: Alain Clark.

Het programma wordt afgesloten door een panel met journalisten die het nieuws van de week onder de loep nemen. In wisselende samenstelling delen Ad van Liempt, Xandra Schutte, Bert Brussen, Paul van Gessel, Hassnae Bouazza, Margriet van der Linden, Arnold Karskens, Mildred Roethof en Alberto Stegeman hun opvattingen met het publiek. Deze week zijn dat Xandra Schutte (hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer), oorlogscorrespondent Arnold Karskens en Alberto Stegeman (SBS-6 Undercover Nederland).

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen. Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.

AVRO Vrijdagmiddag Live, vanaf vrijdag 10 september van 14.00 tot 16.30 uur op Radio 1.



Ingezonden persbericht