Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

Wekelijkse video-chat NOS Nieuws weer van start

HILVERSUM, 9 september 2010 - Vanaf morgen, vrijdag 10 september, is het weer chat-time bij NOS Nieuws. Na het NOS Journaal van 17.00 uur kunnen kijkers vragen afvuren over een actueel onderwerp. Astrid Kersseboom legt deze tijdens de eerste chat van dit seizoen voor aan een gast met kennis van zaken. De chat is te volgen via www.nos.nl en www.journaal24.nl

De video-chat van morgen is de eerste in een nieuw seizoen 'vrijdag-chats'. In juni 2007 startte de NOS met de wekelijkse 'visuele chatsessie' op vrijdagmiddag. Kijkers kunnen voor die chat vragen over een actueel thema stellen. Dat kan via een speciale button op de NOS-site die in de loop van iedere vrijdag online komt. De presentator van het 17.00 uur Journaal bespreekt deze vragen vervolgens met een gast. Dit kan zowel een NOS-journalist als een deskundige van buiten zijn.

De video-chat van NOS Nieuws past in het beleid van de NOS om waar mogelijk met het publiek in contact te komen over onderwerpen uit het nieuws en over de programma's van de NOS zelf.