Ingezonden persbericht


11de Festival De Wereld van Witte de With

10 - 12 september in Rotterdam

PERSBERICHT onder EMBARGO tot 10 september 2010, 18 u CET


* Festival De Wereld van Witte de With officieel geopend
* Witte de Withstraat als podium voor Europees en Rotterdams talent

De 11de editie van kunstenfestival De Wereld van Witte de With is vrijdag officieel geopend. Met een avontuurlijke tocht door De Wereld van Witte de With maakten de eerste bezoekers kennis met deze editie van het festival. Het thema van de opening is de straat als laboratorium voor kunst van jonge Europese en Rotterdamse kunstenaars. Drie dagen lang staan de schijnwerpers van De Wereld van Witte de With gericht op talentvolle makers en hun werken. Festival De Wereld van Witte de With duurt van vrijdag 10 september tot en met zondag 12 september en vindt plaats in Witte de Withstraat en Museumpark.

De eerste bezoekers van Festival De Wereld van Witte de With verzamelden zich aan de voet van het 18 meter hoge kunstwerk 'Pop-up Building' van Daniel González. Met acteur Jeroen Riensk als reisleider en met een groep genodigden, allen voorzien van koptelefoon op het hoofd en paraplu in de hand, staat het Wereld van Witte de With-podium centraal . De paraplu's zijn een verwijzing naar het werk Umbrella Art van de Britse installatie-kunstenaar Luke Jerram. Tijdens de tocht wordt gesproken met een aantal kunstenaars die op het festival vertegenwoordigd zijn, waaronder Bureau Detours uit Denemarken, de Italiaan Daniel González, de Rotterdamse Vesta Kroese en de Belg Peter De Cupere. De gesprekken zijn te horen via de koptelefoons.

De tocht eindigt bij de Miele Space Station Rotterdam waar het festival feestelijk wordt geopend door Ruud Reutelingsperger, die als artistiek leider samen met Nienke van Wijk van stichting De Loodsen invulling gaf aan de programmering van het festival.

Na de opening start overal in de straat en bij de omliggende instellingen, zoals het Ro Theater, Arminius, Museum Boijmans Van Beuningen, V2_ en Galerie Herenplaats, het festivalprogramma.

De openingstijden van De Wereld van Witte de With: vrijdag t/m 23.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. De Wereld van Witte de With brengt het hele weekend vernieuwende kunst van jonge Europese en Rotterdamse makers, exposities, performances, debatten, 'artist talks', kinderprogramma's en verrassende en vervreemdende kunstwerken in de publieke ruimte.




Ingezonden persbericht