Ingezonden persbericht


Vidyo introduceert cloudgebaseerde broadcastsoftware voor

één tiende van satellietkosten

'VidyoCast' revolutionaliseert broadcastdistributie en -transmissie

Amsterdam, IBC, 10 september 2010 - Vidyo introduceert vandaag VidyoCast, een bundel broadcastproducten en -diensten die tv-netwerken en -stations in staat stellen om cloudgebaseerde oplossingen te gebruiken. Hierdoor krijgen zij meer productiefaciliteiten en meer mogelijkheden op locatie, die flexibeler zijn en aanzienlijk minder kosten dan andere benaderingen.

VidyoCast biedt een reeks hardware- en softwareproducten voor videotransport met SD/HD-kwaliteit, contributie op afstand, ENG, sportproductie, return feeds via het netwerk, Master Control back-up en herstel na calamiteiten. VidyoCast integreert naadloos met bestaande broadcastinfrastructuren en workflows. De oplossingen van VidyoCast worden gedemonstreerd tijdens IBC die van 10 tot 14 september in Amsterdam plaatsvindt. Het standnummer is 1.F15.

"Met de VidyoCast-bundel kunnen tv-stations eenvoudig en tegen lage kosten bereiken wat tot nu toe moeilijk en duur was. De bundel biedt ook innovaties die de industrie niet eerder heeft meegemaakt," zegt Jim O'Brien, General Manager van VidyoCast. "Nieuws- en sportorganisaties, maar ook producers van spelshows en reality tv, kunnen nu probleemloos en tegelijkertijd tientallen of zelfs honderden contributiefeeds van overal ter wereld beheren."

"Omdat Vidyo HD-videotransmissie biedt met een optimale transmissiesnelheid en de laagst mogelijke vertraging, kunnen de conversaties tussen bijvoorbeeld presentatoren, reporters, geïnterviewden en panelleden, vlekkeloos en buitengewoon natuurlijk verlopen," zegt Ofer Shapiro, mede-oprichter en CEO van Vidyo. "Wanneer dit wordt gecombineerd met een geavanceerde IP-netwerkbesturing en een innovatieve architectuur voor softwarebesturing, ontstaat een zeer waardevol platform dat zorgt voor meer functionaliteit en hogere kwaliteit, maar tegen aanzienlijk lagere kosten.

De VidyoCast-doorbraak
VidyoCast introduceert encoders en decoders gebaseerd op de baanbrekende H.264 SVC (Scalable Video Coding) technologie van Vidyo. Het systeem maakt live-uitzendingen van discussies tussen meerdere partijen gemakkelijk mogelijk: een revolutionaire doorbraak voor dagelijkse nieuws- en sportuitzendingen.

De VidyoCast-bundel bestaat uit:


· VidyoContribution - Naadloze integratie met desk/ media-operaties om meerdere adhoc contributiefeeds, afkomstig van desktopcomputers of laptops binnen te halen, te beheren en te besturen.


· VidyoCentral - Een efficiënte multi-camera, multi-view en besturingsoptie voor het ondersteunen van producties op locatie en van gecentraliseerde operaties.


· VidyoEncoder/Decoder - Coderen en decoderen met uitzendkwaliteit van wereldklasse en lage vertraging, gebaseerd op de H.264 SVC. VidyoEncoder/Decoder voegt optimalisatie toe voor de best mogelijke videokwaliteit via een gegeven IP-verbinding. Beschikbaar als point-to-point of in combinatie met een bedrijfsbreed multi-cast besturingssysteem.


· VidyoNetReturn - Een compacte en solide oplossing om feeds van het productiecentrum naar de operaties op locatie te sturen (bijvoorbeeld naar een satelliettruck).


· VidyoTransmission - Professionele encoders en decoders met SD/HD-SDI of analoge interfaces voor distributie van feeds naar en van locale stations. Beschikt over point-to-multi-point mogelijkheden voor distributie via tv-netwerken en sub-netwerken (bijvoorbeeld Zone Control). Versleuteling is optioneel.

·


· VidyoContinuity - Een betaalbare back-upoplossing voor voor bedrijfskritische satelliet- en glasvezelfeeds.


· VidyoMCR - Cloudgebaseerde Master Control Backup en Zone Control. Voorziet in een interface voor het verkeer , uitvoeren van uitzendschema's en een extra pad voor de MCR-backup. Mogelijkheden voor locale, remote en data center creatie.

Vidyo is van 10 tot 14 september 2010 aanwezig op IBC Amsterdam, stand 1.F15.

Over Vidyo, Inc.
Vidyo, Inc. is pionier en innovator op het gebied van H.264/Schaalbare Video Coding (SVC) -technologie. Het is een bekroonde marktleider in de telepresence en videoconferencing-markt. Vidyo revolutionaliseert momenteel de tv-industrie met VidyoCast een reeks producten en services voor contributie en transmissie, gebaseerd op dezelfde gepatenteerde H.264 SVC-gebaseerde technologie, voor één tiende van de kosten via een satelliet. Voor meer informatie: www.vidyocast.com. Via Twitter: @Vidyo en @VidyoCast.