Provincie Noord-Brabant

Persbericht

10 september 2010

Thema: duurzame energie Inschrijving Brabantse Economieprijs 2010 geopend

Ondernemers in het Midden- en Kleinbedrijf, die succesvolle resultaten hebben behaald op het gebied van duurzame energie en energiebesparing, kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor de Brabantse Economieprijs 2010. Met deze wedstrijd wil de provincie Noord-Brabant succesvolle ondernemers extra in het zonnetje zetten en duurzame ontwikkeling in het bedrijfsleven stimuleren.


Het thema van dit jaar is energie, energie-efficiency en duurzame energie. De jury beoordeelt de inzendingen op zowel bedrijfseconomische aspecten (omzet, winst en werkgelegenheid) als de behaalde prestaties op het vlak van energie, energiebesparing, het inzetten van duurzame energie en investeringen die zijn gedaan in een duurzamer, energiezuiniger en schoner Brabant.

De jury bestaat uit dhr. Jan Zuidam (voormalig directielid DSM, voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie en juryvoorzitter),
mw. Joke Driessen (directeur Shell Moerdijk), mw. Nancy Kamp (Ernst & Young; board of Accounting for Sustainability), dhr. Peter Feijtel (voorzitter MKB Noord-Brabant), dhr. Richard van de Sanden (Hoogleraar Solar TU Eindhoven) en dhr. Sjaak van der Linden (ITB Boxmeer en winnaar 2007).

Procedure
De genomineerden worden eind oktober bekend gemaakt. De prijs, een sculptuur, wordt op maandagmiddag 8 november 2010 uitgereikt tijdens een manifestatie over duurzame energie in Schouwburg De Kring, Roosendaal.
De Economieprijs wordt één keer in de drie jaar georganiseerd en wordt afgewisseld door de Brabantse Cultuur- en Milieuprijs.