Ingezonden persbericht


Persbericht
Amersfoort, 10 september 2010

Declaraties gedupeerde studenten worden opnieuw
beoordeeld

Staatssecretaris Van Bijsterveldt van OCW heeft met de OV-bedrijven afspraken gemaakt om de situatie rond de Studenten OV-chipkaart te verbeteren. De afspraken volgen op de aankondiging van reizigersvereniging ROVER en de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) om juridische stappen te zetten tegen het Ministerie. ROVER is voorzichtig optimistisch over de nieuwe afspraken maar blijft sceptisch.

Door aanhoudende problemen met de Studenten OV-chipkaart kan een aantal studenten niet gebruik maken van hun reisproduct. Dit terwijl de student hiervoor wel betaalt. De schadevergoeding waar de student in dat geval recht op heeft, wordt vaak niet uitgekeerd. ROVER en LSVb hielden deze week het ministerie verantwoordelijk voor de puinhoop en begonnen samen aan de voorbereiding van juridische stappen.

In een gesprek met de LSVb heeft de staatsecretaris aangegeven de situatie te gaan verbeteren. Afgewezen schadeclaims van studenten worden de komende tijd opnieuw beoordeeld. De LSVb wordt intensief betrokken bij de afhandeling hiervan. Ook boetes worden kwijt gescholden. Tot slot wordt gewerkt aan één loket voor declaraties, via studentenov-chipkaart.nl, zodat de student niet naar verschillende instanties hoeft om zijn verzoek in te dienen.

ROVER is voorzichtig optimistisch over de nieuwe afspraken. "Wij zijn blij dat het probleem nu eindelijk serieus wordt genomen, maar we hebben de staatssecretaris eerder mooie afspraken zien maken die niet werden nageleefd," stelt woordvoerder Sanne van Galen. ROVER ziet nog steeds problemen met de Studenten OV-chipkaart die niet zijn opgelost en is bang dat de staatssecretaris de verantwoordelijkheid probeert af te schuiven op de vervoerders. ROVER stuurt komende week een brief met zorgpunten rond de Studenten OV-chipkaart naar de Tweede Kamer.

Noot aan de redactie,