Politie Brabant Zuid-Oost

Politie treft opnieuw hennepplanten aan in twee aspergevelden

Hennepplanten in aspergeveld
Soerendonk, 10-09-2010 o De politie kreeg vrijdagochtend informatie binnen over een mogelijke hennepplantage in een aspergeveld aan het Zitterd. De agenten die ter plaatse gingen troffen tussen de asperges ongeveer drieduizend planten aan.

Hierop werd een politiehelikopter ingezet die vanuit de lucht speurde naar mogelijke andere hennepplantages in aspergevelden. Op de Groenstraat werd hierdoor op het einde van de middag een tweede hennepplantage gevonden met een kleine 6.000 planten. De planten en het loof van de asperges werden met een tractor en een frees vernietigd. Eerder deze week, op woensdag 9 september, werd in Budel aan de Bergbosweg ook een hennepplantage in een aspergeveld aangetroffen.

Politiehelikopter Soerendonk

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt van wie de hennepplanten op de drie percelen zijn. Getuigen die in de directe omgeving van de aspergevelden iets opvallends gezien of gehoord hebben in de afgelopen maanden, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem melding te doen op 0800-7000.