Ingezonden persbericht

Heerlen, 2 september 2010

HOGE HOTELSCHOOL MAASTRICHT* OPENT TEACHING HOTEL
Innovatieve leeromgeving met Nederlands design

Op vrijdag 10 september vindt de officiële opening van het Teaching Hotel Château Bethlehem plaats. Aan de buitenkant een eeuwenoud kasteel dat in oude glorie is hersteld, aan de binnenkant een prachtig hotel dat door Nederlandse topdesigners op verrassende wijze is ingericht. De Hoge Hotelschool Maastricht, die dit jaar ook haar 60-jarig bestaan viert, heeft met dit Teaching Hotel een unieke leeromgeving gecreëerd voor haar studenten, een plek waar onderwijs en bedrijfsleven elkaar kunnen ontmoeten rondom de thema's gastvrijheid, innovatie en creativiteit.

Zesentwintig kamers, een restaurant, bar en vergaderruimten vormen de basis voor een nieuwe visie op hotelonderwijs. Diverse toonaangevende designers toverden het eeuwenoude kasteel om tot een Teaching Hotel dat student en docent inspireert en laat ervaren dat verandering, design en conceptueel denken onderdeel zijn van het hotelmanagement van de toekomst. "De wereld van hospitality is steeds meer gericht op het creëren van bijzondere belevenissen", zegt Ad Smits, directeur Hoge Hotelschool Maastricht. "In een restaurant of hotel gaat het om meer dan eten en slapen alleen. Mensen hebben behoefte aan een omgeving en dienstverlening die iets teweeg brengt bij ze. Dat geldt ook voor evenementen en bijeenkomsten. De sfeer en de omgeving hebben invloed op het resultaat. Dankzij een aantal betrokken partners die deze visie met ons delen, kunnen we dat onze studenten nu niet alleen uitleggen maar ook laten ervaren."

Het Teaching Hotel is een authentieke beroepsomgeving voor studenten waarin zij verantwoordelijk zijn voor alle aspecten van gastvrijheid; een totaal hotel onder één schooldak. Het hotel is er voor bedrijven en individuele gasten die thema's als gastvrijheid, creativiteit, innovatie, design en inspiratie niet alleen willen bespreken maar ook willen beleven. De hotelschool kan vanuit haar expertise en netwerk inhoudelijke bijdragen verzorgen waardoor een bijzondere leerervaring ontstaat. Wie wakker wilt worden in een kamer die doet denken aan een zwembad, bibliotheek of park draagt door zijn bezoek bij aan de ontwikkeling van jonge mensen in onze regio, en de ontwikkeling van vakmensen in het hotelwezen voor de toekomst.

*Onderdeel van Hogeschool Zuyd, een Euregionale kennispoort voor hoger beroepsonderwijs met voltijd, deeltijd, duaal en contractonderwijs. Met circa 50 bachelor- en masteropleidingen, 16 lectoraten en kenniskringen, 6 expertisecentra, 14.5000 studenten en 1.700 medewerkers in Heerlen, Maastricht en Sittard behoort Hogeschool Zuyd tot de grote Hogescholen van Nederland.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,